Zilele Porților Deschise la Universitatea de Vest din Timişoara

Elevi de toate vârstele, părinți și profesori sunt așteptați în aceste zile la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru a lua parte la acțiunile organizate cu ocazia Zilelor Porților Deschise.

 

Universitatea de Vest din Zimişoara a pregătit pentru cei care îi vor trece pragul, în cadrul Zilelor Porților Deschise, acțiuni de prezentare a ofertei educaționale, vizitarea expozițiilor Facultății de Arte și Design, exerciții de modelaj, experimente de chimie și biologie, cartografiere digitală, prelucrarea imaginilor satelitare, conferințe de popularizare a științei, vizitarea Planetariului UVT, anunţă oficialii universităţii. De asemenea, vor avea loc acțiuni de sensibilizare a liceenilor la problemele generate de lipsa comportamentului etic în școală, cât și despre gestionarea emoțiilor în artă și în viața cotidiană, dar și un atelier de familiarizare cu limbajul mimico-gestual și Braille. În plus, elevii vor avea acces în studioul UVT TV și vor putea parcurge teste de personalitate, aptitudini și interese, care permit elevilor să identifice meseriile potrivite lor.

Campania de promovare a admiterii din acest an cunoaște un nou concept vizual și un nou slogan, transmit reprezentanţii UVT. Întregul concept a plecat de la ideea de devenire, de transformare a studentului, universitatea oferindu-i şi suportul, și ocazia de a se descoperi pe el însuși, astfel încât la finalul studiilor să poată deveni cea mai bună variantă a sa. De altfel, invitația făcută de UVT celor care doresc să urmeze o facultate este: „Become your best!”

Am pregătit un program complex, care să-i ajute pe elevi în a lua o decizie informată, cât mai corectă, cu privire la linia de studiu pe care o vor urma. Dincolo de obținerea de informații direct de la viitorii lor colegi și profesori, ei pot contribui activ în acțiuni practice, care să le stârnească interesul și curiozitatea. În acest an, în campania de atragere a noilor studenți, Universitatea propune o abordare mai directă, mai curajoasă, mai nonconformistă. Mesajul pe care vrem să-l transmitem elevilor este că avem încredere în capacitățile lor, iar studiind la noi vor putea să se dezvolte, să treacă printr-o transformare pozitivă, o evoluție profesională și personală. Le oferim mai mult decât educație, le oferim o familie în care ei se pot dezvolta”, spune rectorul UVT, profesorul Marilen Pirtea.

Zilele Porților Deschise la UVT se desfășoară în perioada 27-29 martie.

Print Friendly, PDF & Email