Zilele Filmului German, pentru prima dată, la Timişoara

Zilele Filmului German ajung anul acesta pentru prima dată și la Timișoara unde spectatorii sunt așteptați cu o selecție a celor mai bune titluri din cinematografia germană a ultimilor ani, prezentată în premieră pe marele ecran.

 

Zilele Filmului German vor avea loc la Cinema Victoria, în perioada 9 – 12 martie. Coordonatoarea evenimentului, Marina Neacșu, spune că nu a fost uşoară alegerea filmelor din multitudine de titluri produse sau co-produse în Germania în ultimii ani, dar s-a făcut o selecție care reprezintă deopotrivă țara de origine și realitățile din România, adresându-se spectatorilor pe mai multe niveluri, plecând din zona mai comercială până la profunzimi „ce vă vor aduce mai aproape nu doar de filmul german ci de natura umană.”

„Centrul Cultural German revine în atenția cinefililor din Timișoara prin reluarea tradiției de a difuza filme germane actuale. De data aceasta într-un format nou, comprimat, o producție a Institutului Goethe din București. Mai mult, profităm de redeschiderea Cinematografului Victoria, care ne oferă cadrul optim pentru eveniment”, spune Mona Isabela Petzek, directorul Centrului Cultural German Timișoara.

Programul Zilelor Filmului German este disponibil pe website-ul Cinema Victoria, de unde pot fi deja achiziționate bilete.

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Filmului German este organizată de Goethe-Institut și se va desfășura la Cinema „Elvire Popesco” din București între 2 și 5 martie și, în premieră, la Cinema Victoria din Timișoara” între 9 și 12 martie, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email