Zilele Filmului Francofon, la Timişoara

zilele_francofon_timisoara2015O noua ediție a Zilelor Filmului Francofon va avea loc la Timişoara, între 25 și 27 martie. Evenimentul,  organizat de Institutul Francez din Timișoara, va încheia programul dedicat Francofoniei.

 

În fiecare an, luna martie este ocazia de a pune în valoare diversitatea și bogăția culturală francofonă: dincolo de limbă, este vorba despre valorile și patrimoniul comun împartășite de toți vorbitorii de franceză din lumea întreagă”, spune, într-un comunicat, Delia Crăciun, responsabilă proiecte culturale şi comunicare în cadrul Institutului Francez din Timişoara.

Zilele filmului francofon își propun să creeze o legătură între producțiile cinematografice din diferite colțuri ale lumii și să întărească prezența francofoniei în România. Şi asta pentru că, explică organizatorii, filmul joacă un rol dublu: pe de-o parte cel al unui mediu unificator, pe de altă parte cel al unei deschideri către lume.

Filmele selectate in cadrul acestei ediţii abordează subiecte care aduc în atenție producția cinematografică contemporană și care traduc în imagine preocupările epocii noastre – democrație, libertate, educație, integrare, solidaritate intergenerațională.

Zilele Filmului Francofon vor avea loc în Aula Magna a Universităţii de Vest, intrarea fiind liberă. Filmele sunt subtitrate în limba engleză.

Print Friendly, PDF & Email