Zilele filmului brazilian, la Timişoara

La Biblioteca Universităţii Politehnica din Timişoara vor avea loc, săptămâna viitoare, Zilele filmului brazilian.

 

Zilele filmului brazilian, eveniment ajuns la cea de a doua ediţie, sunt organizate în Sala Polivalentă a Bibliotecii Universităţii Politehnica din Timişoara, în zilele de 14, 15 şi 16 noiembrie.

Filmele vor rula după următorul program:

Marți, 14 noiembrie, ora 18: Meu nome não é Johnny (Numele meu nu este Johnny), ovestea adevărată a lui João Guilherme Estrella, un tânăr care devine cel mai mare traficant de cocaină din Rio de Janeiro, la începutul anilor ’90.

Miercuri, 15 noiembrie, ora 18: Central do Brasil (Gara centrală), povestea emoționantă a unei foste învățătoare care scrie scrisori pentru emigranții analfabeți ajunși în gara din Rio, și a unui copil de nouă ani a cărui mamă moare într-un accident de mașină. Cei doi pornesc în căutarea tatălui pe care copilul nu l-a cunoscut niciodată.

Filmul a obținut foarte multe premii, printre cele mai importante fiind Globul de aur pentru cel mai bun film străin (1999) și Ursul de aur pentru cel mai bun rol feminin acordat actriței Fernanda Montenegro (1998).

Joi, 16 noiembrie, ora 18: Palhaço (Clovnul), un film despre doi clovni dintr-un circ sărac, unul dintre ei neavând nici măcar identitate.

Primele două filmele sunt subtitrate în limba română, iar cel de-al treilea, în engleză.

În cadrul Zilelor filmului brazilian va fi organizată și expoziția de fotografie Brazilian Land & People, expoziție comună a fotografilor brazilieni André Alves, Lalo de Almeida, Bruno Zanza, Christian Knepper, Carlos Goldgrub, Felipe Goifman, Roberta Guimarães, José Caldas, Zig Koch, Ricardo Teles, Caio Borghoff, Araquém Alcântara, Albani Ramos. Fotografiile surprind oameni și locuri de o frumusețe aparte de pe teritoriul brazilian.

Expoziția va fi deschisă miercuri, 15 noiembrie, de la ora 17.30, în Holul central al Bibliotecii UPT, de către Felipe Sequeiros, diplomat la Ambasada Braziliei la București. Curatorul expoziţiei este arhitectul Mihai Donici.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara în parteneriat cu Ambasada Braziliei la București.

Print Friendly, PDF & Email