Zilele Culturii Spaniole, la Timişoara

Primăvara începe, la Timișoara, cu Zilele Culturii Spaniole. Publicul e invitat să se apropie de cultura spaniolă prin intermediul fotografiei, picturii, literaturii, muzicii, dansului și al gastronomiei.

 

A patra ediție a Zilelor Culturii Spaniole se va desfăşura la Timișoara, în perioada 1- 15 martie. Evenimentul este organizat de Asociația Via Rumania Cultura și Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara.

„Invităm publicul timișorean la o apropiere față de cultura spaniolă prin intermediul fotografiei, picturii, literaturii, muzicii, dansului, dar și gastronomiei”, transmit reprezentanţii Consulatului Onorific al Spaniei la Timișoara.

Datorită prezenței la Timișoara a reprezentantei Agenției Valenciene de Turism, María Ruiz Arévalo, mediul academic este invitat la o discuție pe tema Dezvoltarea turistică Valenciană- Drumul mătăsii, iar mai apoi, la o expoziție fotografică ce pune în valoare frumusețile zonei.

Celor pasionați de gastronomie, un bucătar spaniol la va sta la dispoziție, pentru un workshop de bucătărie spaniolă.

Iar pentru toți iubitorii de muzică, o trupă de flamenco va oferi mici lecții, dar și o serie de spectacole.

Nici cei mici nu sunt uitați, transmit organizatorii. Lor le sunt dedicate momente de pictură, ce îi au în prim-plan pe Salvador Dalí, Joaquin Sorolla, dar și un moment de lectură din faimoasa poveste a lui Tirant lo Blanc.

Accesul publicului este gratuit la toate manifestările, cu excepția workshop-ului de gătit, unde se va percepe o taxă de 15 lei/ participant iar locurile vor fi limitate.

Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara anunţă că programul complet ale evenimentului va fi publicat în curând pe pagina de Facebook a Asociației Via Rumania Cultura (Via Rumania Cultura) și în eventul Facebook numit Zilele Culturii Spaniole 2018.

Articol scris de

Jurnalist Timpolis