Zero lei alocaţi de Guvern Timişoarei

Spitalul de Copii, Spitalul Regional, Gara de Nord şi alte şapte obiective, tratate cu dezinteres de Executiv

gara de Nord Timisoara (2)Primarul liberal al Timişoarei face, din nou, apel către Guvernul Ponta, solicitând alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru obiectivele de interes major pentru Timişoara aflate în jurisdicţia Executivului. Zece obiective de interes major pentru oraş sunt tot blocate pentru că de la Guvern au venit zero lei.


Într-o postare pe pagina personală de Facebook, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, cere Guvernului României să stopeze politica de ignorare a Timişoarei, unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al României, şi să aloce fonduri pentru finanțarea a zece obiective de interes major pentru oraş, aflate, însă, în jurisdicția Guvernului: Centura Sud, Centura Vest, noul racord la autostrada Timişoara – Arad, reparaţia capitală a Gării de Nord (foto), reabilitarea Teatrului Național, a Sinagogii Cetate, construirea Bazinului de Înot Olimpic, a Sălii Polivalente, a Spitalui Regional şi a unui nou corp de clădire la Spitalul de Copii – ultimul fiind un proicet în parteneriat cu Primăria Timişoara.

Nu este prima dată când Nicolae Robu lansează un astfel de apel. Recent i-a cerut Guvernului să îşi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara, susţinând că oraşul nu primeşte bani, în timp ce în alte localităţi se găsesc bani pentru tot felul de obiective, mai mult sau mai puţin importante: „Cer Guvernului să-şi schimbe atitudinea de discriminare negativă faţă de Timişoara! Este inadmisibil ca, în timp ce pentru o mulţime de oraşe sau municipii, se găsesc bani pentru tot felul de obiective – mai mult sau mai puţin importante –, municipiului Timişoara, cel mai mare contributor la bugetul de stat după Bucureşti, să nu-i revină din acest buget nimic!”.

Ba mai mult, spunea edilul, s-a făcut în aşa fel încât Timişoarei să nu-i revină nimic nici măcar din fondurile europene redistribuite anul acesta. „Nu merită, oare centura de sud, centura de est, racordul la autostrada spre Arad, spitalul regional, spitalul de copii, Liceul Lenau, Liceul Loga sau Liceul Calderon să fie finanţate imediat, prioritar?, se întreba, public, Nicolae Robu. Întrebări la care, evident, nu s-a obosit să-i răspundă nimeni din partea Guvernului României.

Print Friendly, PDF & Email