Zeci de petiţii de demitere a lui Victor Ciorbea, înregistrate la Avocatul Poporului Timişoara

După protestul organizat în faţa Prefecturii, câteva zeci de timişoreni au depus petiţii în nume propriu la Cabinetul Avocatului Poporului din Timişoara, solicitând demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului. Petiţionarii susţin că acesta a dovedit prin acţiunile sale că este mai degrabă în slujba clasei politice decât a poporului.

 

Solicitări individuale de demitere

Acţiunile de protest împotriva deciziei Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, de a ataca la Curtea Constituţională legea care îi interzice lui Liviu Dragnea, condamnat penal, să fie membru al Guvernului, nu au ocolit Timişoara.

Protestul, anunţat pe reţelele de socializare şi care ar fi urmat să se desfăşoare în faţa Prefecturii Timiş, s-a transformat într-o acţiune de strângere de semnături şi petiţii. Câteva zeci de timişoreni au luat decizia de a depune plângeri individuale prin care solicită demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului. „Până în prezent au fost depuse la Biroul nostru 35 de astfel de petiţii”, ne-a declarat Roxana Marcu, expert coordonator al Biroului Teritorial Timişoara al Avocatul Poporului.

Victor Ciorbea a declarat, zilele trecute, că are convingerea că toţi cei care dau lecţii despre constituţionalitate nici nu au răsfoit sesizarea pe care Avocatul Poporului a făcut-o la Curtea Constituţională şi care vizează legea ce nu permite persoanelor condamnate să facă parte din Guvern.

Întrebat despre o eventuală demisie, Victor Ciorbea a spus că cei care au ridicat această problemă sunt „bieţi oameni”. „Am făcut foarte multe sesizări din oficiu, anchete care deranjează. Dacă asta deranjează, e altceva, măcar să spună deschis ce îi deranjează. În rest, să te ascunzi după o excepţie care vrea acelaşi regim juridic, acelaşi nivel de moralitate pentru toţi conducătorii din fruntea ţării, nu văd de ce anume ar fi cineva deranjat, din ţară sau din lume”, a mai declarat Victor Ciorbea la Parchetul General, unde a fost citat ca martor în dosarul Mineriadei.

 

Aproximativ 150.000 de persoane vor „concedierea” lui Victor Ciorbea

Toate acţiunile de protest de până acum au fost iniţiate pe Facebook. O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, intitulată „Victor Ciorbea, eşti concediat”, a fost semnată de mai mult de 140.000 de persoane.

„Domnule Ciorbea, suntem nemulţumiţi de felul în care vă derulaţi activitatea, acordând foarte puţină atenţie cetăţenilor şi deosebit de multă grijă politicienilor acuzaţi sau condamnaţi pentru diferite ilegalităţi. Vă cerem să eliberaţi postul pentru cineva care pune interesul cetăţeanului pe primul loc.  Domnule avocat, sunteţi concediat!”, spune iniţiatorul petiţiei, Tudor Brădăţan.

„De când ocupă funcţia de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toţi cei ce sfidează drepturile omului.  Când au fost oameni călcaţi în picioare la Pungeşti, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilităţi ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când «scriitorii» din puşcării sau preşedinţi de partid certaţi cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere. Aş putea continua lista nemulţumirilor până mâine, dar chiar şi atât e suficient pentru a îi cere demisia”, se menţionează pe site-ul unde a fost postată petiţia.

 

Print Friendly, PDF & Email