Zeci de personaje de poveste vor anima centrul Timişoarei

Cum ar fi să mergi prin centrul Timișoarei și să îți apară în față o păpușă de dulciuri? Sau o statuie-vânt? Sau tablouri care dansează? Va fi posibil. La Timişoara.

 

A doua ediţie a CheckArt va lua forma unui carnaval și, anunţă organizatorii, are o provocare pentru toți timișoreni: „Cum ar fi să mergi prin centrul Timișoarei și să îți apară în față o păpușă de dulciuri? Sau o statuie-vânt? Sau tablouri care dansează? Ți se pare că e o poveste, nu? Ai dreptate, așa și este! Acum, Check-Art îmbracă haine de carnaval, așa că își pune și măștile pe față, dar te invită și pe tine să îți pui o mască și să îți iei un costum. Doar vrei să faci parte din poveste, nu? Ai văzut vreodată tablouri care dansează? Le vei vedea acum, în Piața Libertății.”

Vineri, 31 martie, şi sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 17, timişorenii care vor ajunge în zona centrală a oraşului vor putea fi parte dintr-un spectacol complet de pantomimă, mimă, teatru, dans, pictură 2D, jonglerii cu foc sau acrobaţie, în care actul actul artistic va fi interpretat de tineri artişti, majoritatea debutanţi, dar şi de tineri voluntari din cadrul programului nostru.  În spectacol vor fi incluşi şi mai mulţi tineri care provin din categorii defavorizate, dar şi invitaţi din Cluj-Napoca şi Novi Sad. Cu toţii vor juca rolul unor personaje de epocă, zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care levitează şi multe altele.

Ulterior, „tablourile umane” vor transforma Piața Libertății în ring de dans, și îi vor invita pe participanți la vals lent, dans clasic, hip-hop sau dans contemporan.

CheckArt Carnaval – primul festival de artă stradală din Timişoara, făcut de tineri, pentru comunitate – este organizată în cadrul Timişoara-Capitala Tineretului din România, la iniţiativa Franciscăi Hoca-Virag, balerină a Operei Naţionale din Timişoara.

Din mai 2016 până mai 2017, Timişoara este prima Capitală a Tineretului din România. Programul, desfăşurat sub sloganul Check-OUTimişoara, este implementat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş- FITT, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Băncii Comerciale Române.

Print Friendly, PDF & Email