Zeci de monografii despre Timișoara, expuse la Biblioteca Centrală Universitară

Timișoara, 1913, Palatul Lloyd. Foto: Colecție Peter Lengyel

Peste 30 de monografii despre Timișoara, din colecțiile Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” Timișoara, vor fi prezentate publicului împreună cu  o secțiune specială de ghiduri turistice ale orașului, în cadrul expoziției Monografiile Timișoarei.

 

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 mai, ora 18, în spațiul expozițional al instituției. Amfitrionul evenimentului va fi prof. univ. dr. Vasile Docea, director general al bibliotecii, care prezintă alături de invitatele speciale, Sandra Hirsch și Smaranda Vultur, de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Un număr de peste 30 de monografii despre Timișoara, din colecțiile bibliotecii, vor fi expuse împreună cu  o secțiune specială de ghiduri turistice ale orașului. Cărțile sunt publicații în mai multe limbi, din momente istorice diferite. Cea mai veche monografie a Timișoarei este Monographie der königlichen Freistadt Temesvár (Monografia orașului liber crăiesc Timișoara) care îl are ca autor pe Johann Nepomuk Preyer, primar al orașului în acele vremuri.

Exemplarele care compun expoziția fac parte și din colecțiile speciale ale bibliotecii, fond alcătuit din cărți rare, manuscrise și alte tipuri de documente specifice de bibliotecă. Împreună cu celelalte exemplare, acestea reprezintă o parte valoroasă din patrimoniul local.

Print Friendly, PDF & Email