Zeci de mii de semnături, strânse pentru schimbarea articolului din Constituţie despre familie

IPS Ioan Slujba Boboteaza la Catedrala Mitropolitana Timisoara (o) Foto Costi Duma copyPeste 40.000 de semnături au fost adunate, în ultimele două săptămâni, înTimiş, de către Biserica Ortodoxă Română pentru modificarea unui articol din Constituţie, prin care să se precizeze că familia este formată din bărbat şi femeie, şi nu din soţi, aşa cum este prevăzut acum.

 

ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, spune, citat de Mediafax, că în Timiş Biserica Ortodoxă Română a adunat peste 40.000 de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţia României: „Aceasta este tradiţia noastră creştină şi nu numai. În Sfânta Scriptură, noi, cei ce credem în Dumnezeu, aşa am învăţat şi dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiţia milenară şi strămoşească, a părinţilor, a moşilor şi strămoşilor noştri. Peste 40.000 de semnături deja sunt în zona noastră, însă suntem la început.”

Pentru această iniţiativă sunt, însă, necesare 500.000 de semnături, mai spune mitropolitul Banatului. „Avem nevoie de 500.000 de semnături pentru demersul nostru. Oamenii sunt receptivi şi semnează. Sunt tabele pe care cei care le semnează trebuie să le completeze. Dacă ne ajută Dumnezeu, anul acesta avem două rânduri de alegeri şi nu cred că ar fi aşa o mare cheltuială dacă s-ar face referendumul (pentru modificarea articolului 48 din Constituţie – n.r.) odată cu aceste alegeri.”

Potrivit acestuia, cei care doresc să semneze pentru demersul Bisericii Ortodoxe Române se pot adresa lăcaşurilor de cult.

ÎPS Ioan Selejan anunţa, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie. Şi spunea atunci că se doreşte modificarea articolului 48 din Constituţie, conform căruia “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Potrivit iniţiativei civice de modificare a Constituţiei, articolul 48 ar urma să fie formulat astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părintilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Print Friendly, PDF & Email