Zeci de mii de arbori şi arbuşti, cumpăraţi pentru cel mai mare parc din Timişoara

Salcami japoneziArbori de până la 12 metri, aproximativ 100 de specii de arbuşti ornamentali în forme şi culori deosebite, flori spectaculoase, piaţete cu gazon special şi evenimente variate vor bucura locuitorii Timişoarei, din anul 2017. Când se va deschide parcul ansamblului multifuncţional Openville, dezvoltat de grupul de companii Iulius.

 

Cu o suprafaţă de peste 55.000 de metri pătraţi, spaţiul verde din Openville va fi cel mai mare parc suspendat din România, amenajat peste o dală urbană, fiind construit peste viitoarea parcare subterană a ansamblului, anunţă reprezentanţii Iulius Mall Timişoara. Aceştia dau asigurări că parcul va fi o adevărată oază de relaxare pentru întreaga familie, încurajând petrecerea timpului în aer liber. Zona verde va include locuri de joacă pentru copii, carusel, patinoar, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente şi specii variate de arbori şi arbuşti.

Parcul ansamblului Palas Iasi 01Parcul Openville – conceput de peisagişti italieni şi români, parte a acelaiaşi echipe care a realizat şi spaţiul verde impresionant al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, prin care a fost creată o superbă belvedere Palatului Culturii – va constitui o premieră şi prin multitudinea de elemente menite să surprindă, să relaxeze şi să încânte, prin varietatea vegetală, dar şi prin dispunerea inedită a speciilor de flori.

Aproximativ 20.000 de arbuşti şi 1.000 de arbori vor compune un veritabil „plămân verde” pentru întregul areal Openville şi pentru vecinătăţi. Arborii şi arbuştii care vor înfrumuseţa ansamblul urbanistic, aleşi din specii care să se adapteze uşor la clima din Timişoara, au fost deja achiziţionaţi de la pepiniere din nordul şi centrul Italiei, unde vor fi îngrijţi până la plantarea în parcul din Timişoara.

Openville, investiţie în valoare de 220 milioane de euro a companiei Iulius Management Center, reprezintă un proiect multifuncţional de regenerare urbană, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabilă a Timişoarei. Creat după conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment.

Majoritatea arborilor au înălţimi mari, de până la 12 metri, printre aceştia numărându-se paltini, cedri, brazi, molizi argintii, stejari, Metasequoia, Liquidambar (sau arborele de gumă) şi Ginkgo Biloba. În Parcul Openville vor fi plantaţi şi copaci de înălţimi medii: arbori lalea, pruni decorativi, magnolii, castani, Parrotia, carpeni şi fagi cu formă piramidală, arţari de diferite culori. Alte peste 100 de specii de arbuşti ornamentali prin formă, coloratura frunzelor şi a florilor vor înfrumuseţa spaţiul verde, printre acestea numărându-se azaleele, hortensiile, trandafirii, cameliile, wisteria, buxus-ul, călinii, forsiţia şi multe altele.

Tot în Openville, locuitorii Timişoarei vor avea posibilitatea să se relaxeze pe iarbă, ca în faimoasele parcuri din lume, datorită suprafeţelor generoase amenajate cu gazon special, pe care se va putea călca fără a risca deteriorarea.

„Parcul din ansamblul Openville va fi un spaţiu vibrant, care va promova un stil de viaţă european, răspunzând preferinţelor de distracţie ale tuturor categoriilor de public. Aici se vor organiza evenimente diverse, de la activităţi educative şi recreative pentru copii, manifestări culturale şi competiţii sportive, până la târguri tematice, festivaluri şi expoziţii de artă”, mai dau asigurări reprezentanţii Iulius Mall Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email