Zeci de migranţi din Siria, Irak şi Pakistan, intraţi ilegal în România

28 de migranţi din Siria, Irak şi Pakistan, care au încercat, în acest week-end, să intre ilegal în ţară, au fost opriţi la frontiera cu Serbia.

 

În cursul nopţii de vineri, 31 martie, spre sâmbătă, 1 aprilie, poliţiştii de frontieră de la Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Oraviţa, opt cetăţeni străini. Aceştia a fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că e vorba de şase bărbaţi, o femeie şi un minor, toţi din Siria, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

36 cetăţeni din Irak şi Siria, între care şi minori, au fost depistaţi, sâmbătă, 1 aprilie, în zonele Moraviţa şi Oraviţa, în timp ce încercat să intre ilegal în România, pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

Două grupuri de nouă, respectiv zece cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării, au fost depistaţi în zona de frontieră Lăţunaş, Caraş-Severin. Primul grup era format din şase bărbaţi, o femeie şi doi minori, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 45 de ani, iar al doilea grup era format din trei bărbaţi, două femei şi cinci minori, cetăţeni sirieni, având vârste cuprinse între 2 şi 40 de ani.

În dimineaţa aceleiaşi zile, în zona Moraviţa, au fost depistate alte nouă persoane, cetăţeni irakieni, între care şapte bărbaţi, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 3 şi 45 de ani.

Câteva ore mai târziu, în dimineaţa de 2 aprilie, trei bărbaţi şi un copil, din Pakistan, care încercau să intre ilegal în România, au fost opriţi, duminică dimineaţa, de poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, când încercau să treacă din Serbia. Migranţii intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. În timpul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre patru cetăţeni din Pakistan, trei bărbaţi, cu vârste de până în 20 de ani, şi un adolescent, de 13 ani. Cei patru au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Migranţii sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, ei urmand a fi preluaţi de lucrătorii din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email