Zeci de magistraţi care au protestat la Timişoara, aplaudaţi îndelung

Circa 60 de magistraţi din instanţele timişorene au protestat în tăcere, luni după-amiază, în faţa Curţii de Apel Timişoara, faţă de modificările pe care Comisia Iordache se pregăteşte să le aducă mai multor legi ale justiţiei.

La ieşirea din Palatul Justiţiei, magistraţii au fost întâmpinaţi cu aplauze de cei peste 100 de manifestanţi care i-au susţinut decent, fără alte scandări decât „Bravo!” şi „Mulţumim!”. Gestului cetăţenilor a fost răsplătit de magistraţi tot prin aplauze.
Este un moment extraordinar şi exemplar pentru ceea ce au făcut magistraţii. Suntem aici ca să-i aplaudăm, este ceea ce putem să facem în faţa unui astfel de gest. Este clar că magistraţii vor să-şi păstreze independenţa şi demnitatea şi acest lucru trebuie să fie reţinut şi de parlamentari, care încearcă practic să-şi bată joc de această instituţie”, a declarat, citat de Agerpres, preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea.
Cetăţenii prezenţi la protest au susţinut că au venit pentru a-i susţine pe magistraţi, întrucât nu vor ca fiii lor „să trăiască înr-un stat de infractori, condus de penali”.
Protestul a durat 30 de minute, magistraţii fiind aplaudaţi pe toată durata acestuia.

Print Friendly, PDF & Email