Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul „C.D. Loga”, cu simptome de intoxicare

Colegiul „C.D. Loga” Timişoara

Mai mult de 70 de elevi și 12 profesori ai Colegiului Naţional „C.D. Loga”, din Timişoara prezintă simptome de intoxicare. 15 elevi au fost internați în spital.

 

Ieri, mai mulți elevi și angajați ai Colegiului „C.D. Loga” au avut dureri abdominale, vărsături și diaree. 15 dintre copiii care au ajuns azi-noapte la Urgenţe au fost internaţi la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”.

Astăzi, conducerea liceului a decis suspendarea cursurilor, iar Direcţia de Sănătate Publică Timiş a început o anchetă, trimiţând mai multe echipe pe diverse domenii de specializare (Serviciul Control în Sănătate Publică, Laboratorul de Toxicologie şi Laboratorul de Radiaţii). Specialiştii DSP Timiş au prelevat probe de apă şi de la reţeaua publică, şi de la dozatoarele din şcoală, fiind sistată utilizarea acestora până la obţinerea rezultatelor. Suplimentar, au fost prelevate probe de sanitaţie, atât de suprafaţă, cât şi de aeromicrofloră, mai spun oficialii DSP Timiş. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiș a trimis la fața locului echipajul CBRN și șase subofițeri pentru identificarea unei posibile surse a intoxicării.

Situaţia ridică şi mai mari semne de întrebare în contextul în care liceul nu are cantină, clădirea nu este racordată la rețeaua de gaze și nici nu au fost făcută de curând o dezinfecție/deratizare.

Print Friendly, PDF & Email