Zeci de deţinuţi, şcolarizaţi de Penitenciarul Timişoara

De azi, 67 de deţinuţi de la Penitenciarul Timișoara vor începe cursurile de instruire școlară prin programul „A doua șansă”. Aceştia beneficiază şi de o scădere pedepsei.

 

Programul A doua șansă este structurat pe două niveluri: A doua şansă – învăţământ primar unde sunt înscriși 26 de deținuți şi A doua şansă – învăţământ secundar inferior unde sunt înscriși 41 de deținuți, acesta din urmă având şi o componentă de pregătire profesională, declară subcomisarul Ramona Ilieş, purtător de cuvânt al Penitenciarului  Timișoara. Potrivit acesteia, programul este aplicabil persoanelor care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, care nu au urmat sau nu au finalizat învăţământul primar și gimnazial.

Cursurile pentru învățământul primar vor fi ţinute de cadre didactice de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, din Timișoara, iar cele pentru învățământul secundar inferior, de cadre didactice de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu”, din Recaș.

Administrația Penitenciarului Timișoara anunţă că a pregătit corespunzător spațiile pentru desfășurarea activităților educative, punând la dispoziția elevilor și profesorilor trei săli de clasă, o bibliotecă, dar și rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

Conform Legii nr. 254/2013, privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în urma promovării unui an școlar, persoanele private de libertate beneficiază de 30 de zile executate pentru absolvirea unui an şcolar și 30 de credite.

Print Friendly, PDF & Email