Zeci de copaci, plantaţi în curţile unor şcoli din Timiş

Foto: -Trees for Life

Elevi din Moșnița, Giroc, Timișoara și Peciu Nou vor planta, în zilele următoare, zeci de copaci în curțile școlilor. Acţiuneav este parte a proiectului „Un județ de 10”.

 

Acţiunea este organizată în cadrul proiectului „Un județ de 10”, propus de Asociația Verde de Banat și sprijinit de Consiliul Județean Timiș și Inspectoratul Școlar Timiș. În cadrul acestuia, școlile sunt invitate să încurajeze elevii să planteze anual cel puțin zece copaci în proximitatea unității de învățământ, astfel încât copiii să se poată ocupa și de îngrijirea lor. Proiectul va demara în 25 noiembrie, la şcoli din Moșnița Nouă, Giroc, Timișoara și Peciu Nou.

Plantările vor fi însoțite de sesiuni educative despre importanța protejării mediului, precum și despre rolul zonelor verzi în viața noastră.

„Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate și să încurajeze organizarea de activități de mediu la nivelul școlilor din județ. Este important să le insuflăm copiilor dragostea de natură, iar școala are aici un rol important. Ne-am manifestat clar susținerea pentru inițiativa celor de la Verde de Banat, fiind convinși că întreaga noastră comunitate are doar de câștigat de pe urma acesteia”, spune președintele CJ Timiş, Alin Nica.

Sub umbrela inițiativei Comitetului European al Regiunilor – Trees for Life, Consiliul Judeţean Timiș susține o serie de proiecte care vizează extinderea suprafețelor împădurite și educația de mediu în Timiş, prin acestea fiind şi proiectul Trees for Life.

Print Friendly, PDF & Email