Zeci de amenzi pentru afişaj stradal, la Timişoara

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Poliţia Locală Timişoara a derulat, în ultimele două săptămâni, o acțiune pentru depistarea sistemelor publicitare amplasate fără autorizație. Acţiunea s-a încheiat cu 41 de amenzi.

 

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal au organizat, în ultimele două săptămâni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația referitoare la  amplasarea sistemelor publicitare în oraș. În cadrul acțiunii au constatat nereguli în ceea ce privește modul în care sunt amplasate sistemele publicitare în special pe marile artere din Timişoara, atât la capitolul afișe lipite pe shelterele de curent, pe stâlpi, clădiri, acestea fiind locuri neautorizate, cât și în ceea ce privește amplasarea bannerelor, meshurilor și panourilor publicitare de mari dimensiuni pentru care nu exista documentația necesară amplasării lor.

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Au fost constatate încălcări ale legislației în special pe Calea Aradului, strada Gheorghe Lazăr, b-dul Sudului, Calea Martirilor, b-dul Corneliu Coposu, b-dul Republicii, splaiul Tudor Vladimirescu.

În urma acțiunii au fost aplicate 41 de sancțiuni în valoare totală de 347.000 de lei atât unor societăți comerciale – amendate pentru amplasarea de sisteme de publicitate fără autorizație –, cât și unor organizatori de evenimente – pentru lipirea de afișe în locuri neautorizate. De la începutul anului, au fost aplicate în total 216 sancțiuni, pentru publicitate ilegală desfășurată în Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email