Zeci de amenzi, pe mijloacele de transport în comun din Timişoara

Poliţia Locală Timişoara a organizat o amplă acțiune pe mijloacele de transport în comun, în timpul căreia a dat zeci de sancțiuni pentru călătoria fără bilet, aruncarea pe jos de chiștoace de țigări și parcarea prea aproape de liniile de tramvai și în stații.

 

Acţiunea a fost organizată de polițiștii locali din cadrul Compartimentului Siguranța Transportului Urban împreună cu reprezentanți ai Societății de Transport Public Timișoara, pe tramvaiele și autobuzele din municipiu. Acţiunea a urmărit asigurarea ordinii și liniștii publice în mijloacele de transport și în stațiile acestora, identificarea cerșetorilor, prevenirea furturilor din buzunare, a faptelor de violență și depistarea celor care nu respectă legislația privind circulația pe drumurile publice.

Echipele de control au acționat pe tramvaiele 7, 8 și 9 – în zona Piața Mocioni – Piața Bălcescu, Gara de Nord – Dâmbovița, pe tramvaiele 1, 2, 4 și 5 în zonele Piața Mocioni – Stația Meteo – Piața Traian – Calea Torontalului, Piața 700 – Ronaț. Totodată, echipele mixte au fost prezente și pe traseele autobuzelor E3, E7, M36, 33, E1 și E8 în Zona Polonă, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Calea Șagului, Shopping City, Pestalozzi, Agronomie.

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2800 de lei, cele mai multe din acestea pentru călătoria fără bilete sau legitimații de călătorie adecvate, aruncarea de resturi pe domeniul public, precum chiștoace de țigări, ambalaje etc în stațiile mijloacelor de transport, oprirea sau staționarea în stațiile mijloacelor de transport sau pe căile de rulare ale tramvaielor.

Pe lângă sancțiuni au fost constatate și mai multe nereguli care au fost comunicate spre remediere, în scris, societății de transport, printre care nefuncționarea afișajelor electronice, întârzieri ale mijloacelor de transport și nefuncționarea sistemelor de climatizare în unele tramvaie și autobuze. Astfel de acțiuni au loc periodic, pe lângă patrulările zilnice, în baza colaborării dintre cele două instituții, transmite Poliţia Locală Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email