Zece tineri artiști expun „Lecții de grădinărit”, la Art Encounters

Fundația Art Encounters vernisează expoziția Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică, a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Mălaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader.

 

Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește zece artiști care fac parte dintr-o nouă generație și propune evidențierea diferitelor moduri de a crea și de a sublinia subiecte de interes fără a le politiza excesiv. Expoziția  Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică vine și în sprijinul misiunii Fundația Art Encounters, hrănind dialogul, cunoașterea, cercetarea și experimentul, transmit organizatorii.

Potrivit acestora, scopul expoziției este de a evidenția moduri de a crea și de a sublinia subiecte de preocupare, fiecare artist fiind ca un grădinar interesat să încurajeze viața naturală, biodiversitatea artistică, să varieze „habitatele” și să modifice în mod regulat solul operei, astfel încât aceasta să se prezinte cât mai sustenabilă. „Expoziția este gândită ca o curea de transmisie, un dispozitiv activ, accelerator, dinamic, ce se adresează atât publicului (aducând ceva nou în atenția lui), cât și artistului (asigurându-se că vizibilitatea nu este doar o formalitate, ci o provocare care îi pune în discuție munca). În ceea ce privește selecția artiștilor, singularitatea este un criteriu, cu atât mai mult cu cât structurarea lumii artei și a cursurilor sale de instruire tinde să uniformizeze practicile”, spune Ami Barak, curatorul expoziției.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până sâmbătă, la sediul permanent al Fundației Art Encounters, din b-dul Take Ionescu 46C (Casa Isho, etaj 1),  între orele 12-18, oferind, de asemenea, câte un tur ghidat, în fiecare sâmbătă, de la ora 17.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 28 martie, de la ora 18, în prezența artiștilor și a curatorului Ami Barak, iar pe 29 martie, de la ora 18, publicul este invitat la un  eveniment special Meet the Artists, un dialog deschis în prezența artiștilor și a lui Ami Barak. Intrarea este liberă.

Expoziția este organizată de Fundația Art Encounters și este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național, având ca parteneri, Volvo AutoCardo, Universitatea Politehnică Timișoara și Cramele Recaș.

 

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Print Friendly, PDF & Email