Zece candidaţi pe un loc la Facultatea de Informatică a Universităţii de Vest

Universitatea de Vest Timisoara Foto EyeintheskyCea mai mare concurenţă, la Universitatea de Vest, zece candidaţi pe un loc, este înregistrată la Fcaultatea Informatică, unde pe cele 45 de locuri bugetate concurează 450 de candidaţi. În această sesiune, la UVT s-au încris 4.600 de candidaţi pe 2.080 de locuri bugetate.

 

Universitatea de Vest din Timişoara anunţă, printr-un comunicat de presă, că admiterea în această sesiune a adus un plus de 15 la sută în numărul de absolvenţi de liceu înscrişi, comparativ cu sesiunea similară de anul trecut. 4.600 de candidaţi s-au înscris pe 2.080 de locuri bugetate disponibile.

Universitatea de Vest din Timişoara oferă şi 3.500 de locuri cu taxă, astfel că numărul total al locurilor disponibile – 5.580 – este mai mare decât numărul candidaţilor înscrişi la această unitate de învăţământ superior.

Oficialii UVT anunţă că înscrierile continuă în cazul a patru facultăţi. La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport se mai fac înscrieri până în 25 iulie, iar la Facultăţile de Chimie, Biologie, Geografie – Fizică – Litere, Istorie şi Teologie, până în 27 iulie.

Cea mai mare concurenţă a fost înregistrată la specializarea Informatică, unde pe cele 45 de locuri bugetate s-au înscris aproape 450 de candidaţi.

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor a înregistrat cel mai mare număr de înscrişi, 1.215, mai spun oficialii UVT. Cele mai căutate specializări economice au fost cele de Contabilitate şi informatică de gestiune şi Informatică economică, unde concurenţa a fost de aproape patru pe loc.

La Facultatea de Drept, pe cele 116 locuri bugetate s-au înscris 377 de candidaţi.

La Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, cea mai solicitată specializare este Comunicare şi Relaţii Publice, cu şapte candidaţi pe loc bugetat. La Jurnalism şi la specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, concurenţa este de patru, respectiv trei pe un loc.

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, declară că la UVT se poate vorbi despre o internaţionalizare puternică, despre crearea de noi specializări, despre investiţii în infrastructura educaţională şi despre cercetare.

Print Friendly, PDF & Email