Zborurile spre destinații externe, de pe Aeroportul Timişoara, reluate treptat

Condițiile ridicării progresive a restricțiilor de circulație aviatică fac posibilă creșterea treptată a operării zborurilor aeriene de pe Aeroportul Timișoara, anunţă oficialii instituţiei.

 

Reluarea zborurilor aeriene de legătură între România și 17 țări, încă de săptămâna trecută, a făcut posibilă reluarea operării zborurilor regulate de pe Aeroportul Internaţional Timișoara spre și dinspre destinații din Germania (Dortmund, Frankfurt-Hahn, Memmingen și Karlsruhe/ Baden), anunţă reprezentanţii AIT.

Urmare a reactualizării listei țărilor care sunt considerate sigure și din care pasagerii pot reveni în țară fără să mai intre în izolare sau carantină, pe lângă destinațiile din Germania, se mai adaugă cinci țări: Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda și parțial Franța (zona continentală). Astfel, începând de astăzi, 23 iunie, pe Aeroportul Timișoara au fost reluate zborurile regulate spre și dinspre Italia (Bari, Bergamo, Roma, Veneția), urmând ca de sâmbătă, 27 iunie, să fie reluate și zborurile spre Paris.

Aeroportul este pregătit din punct de vedere operațional și al siguranței sanitare pentru reînceperea operării zborurilor regulate spre destinații consacrate. Ne dorim să crească cât mai mult numărul curselor operate, al destinațiilor și implicit al pasagerilor. De la începutul lunii iulie a.c. sunt programate curse aeriene de tip charter spre destinații estivale de vacanță din Turcia și Grecia, dar și spre litoralul românesc, având legătură aeriană directă spre Constanța. Reamintim pasagerilor faptul că pot tranzita aeroportul în siguranță, fiind aplicat un plan de măsuri specific acestei perioade de pandemie. Spațiul disponibil în terminalele aeroportului este configurat astfel încât să asigure o procesare fluentă a traficului de pasageri, în condițiile respectării cerințelor de distanțare socială în interesul propriu și al celui public. Pasagerii au obligația de a respecta regulile de distanțare socială pe tot fluxul parcurs de la parcarea auto a aeroportului și până la îmbarcarea în aeronavă”, declară directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Print Friendly, PDF & Email