Zboruri noi la Aeroportul Internaţional Timişoara (P)

Două destinaţii noi, Tel Aviv şi Frankfurt-am-Main, şi zece curse suplimentare spre Bucureşti, acestea sunt noutăţile orarului de iarnă de la Aeroportul Internaţional Timişoara, care intră în vigoare duminică, 29 octombrie.

 

În acest sezon de iarnă, valabil din 29 octombrie 2017 până în 24 martie 2018, cele mai importante modificări sunt legate de introducerea celor două destinaţii noi, Tel Aviv şi Frankfurt-am-Main, curse directe, de la Aeroportul Internaţional Timişoara, şi suplimentarea curselor spre Bucureşti operate de companile aeriene Tarom şi Ryanair.

Compania aeriană Tarom va reintroduce cursele zilnice 609/ 610, cu plecare din Otopeni la ora 21.25 şi sosire la Timişoara la ora 22.40. Cursa retur va avea loc a doua zi dimineaţa, cu plecare din Timişoara la ora 6 şi sosire în Bucureşti la 7.10.

De asemenea, compania aeriană Ryanair a suplimentat cursele spre Bucureşti, introducând în trei zile pe săptămână curse de după-amiaza. Astfel, în zilele de luni, miercuri şi vineri, vor avea loc curse cu plecare din Otopeni la 12.30 – sosire la Timişoara la 13.35, iar cursa retur va decola din Timişoara la 14.10, cu aterizare în Bucureşti la 15.15.

În total, în sezonul de iarnă, săptămânal vor fi 43 de zboruri spre Bucureşti, cu zece mai multe faţă de sezonul precedent.

Tot începând cu sfârşitul acestei luni, compania aeriană Lufthansa va introduce o nouă destinaţie: Frankfurt-am-Main. Cursele vor fi zilnice spre şi dinspre cel mai mare nod aerian din Europa pentru curse intercontinentale. Din Frankfurt sunt disponibile aproape 300 de destinaţii deservite prin curse regulate care, odată cu deschiderea acestei noi rute din Timişoara, vor fi mai uşor accesibile  pasagerilor care pleacă din regiunea Banat.

Compania aeriană Wizzair introduce din acest sezon destinaţia Tel Aviv. Zborurile vor avea loc de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi vineri. Tel Aviv va fi prima o cursă aeriană regulată care face legătura dintre Timişoara şi o ţară din afara Europei.

„În urma analizelor şi negocierilor cu companiile aeriene partenere, s-a decis introducerea noilor curse de la şi spre Timişoara, dar şi suplimentarea unor destinaţii care au înregistrat un număr foarte mare de pasageri. Este tot mai evident că cetăţenii din regiunea Banat apreciază ca o necesitate călătoria cu avionul şi consideră că timpul extrem de redus de călătorie, cât  şi tarifele practicate sunt foarte avantajoase”, declară directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Orarul va intra în vigoare în dimineaţa zilei de duminică, 29 octombrie, odată cu trecerea la ora de iarnă.

Print Friendly, PDF & Email