“With & Without”, la Galeria Mansarda

AfisO expoziție a Bienalei de fotografie miniaturală With & Without 2015 poate fi văzută, din 16 iunie, la Galeria Mansarda

 

Cele peste 450 de fotografii selectate de către comisie vor fi expuse publicului în spațiul Facultății de Arte și Design din Timișoara, de pe strada Oituz, numărul 4. Evenimentul reunește proiecte fotografice în care se regăsesc preocupări clasice prin conținut, dar și proiecte conceptuale și foto-instalații, aparținând unor artiști din țară și din afara țării.

Coordonatorul proiectului, Cristian Graure, de la Facultatea de Arte și Design Timișoara, spune că proiectele expuse propun o incursiune care să evidențieze o caracteristică esențială a artei fotografice: relația fragilă față de cunoaștere. “Caracterizată adesea ca fiind o artă fragmentată, fotografia are o greutate morală și emoțională care depinde într-o anumită măsură și de modul în care este prezentată publicului. Imaginile expuse pe formatul miniatural determină astfel un raport intim între privitor și «Spectrum»-ul fotografiei. Vehicul care a generat anumite reacții împotriva frumosului convențional, arta fotografică a servit constant la extinderea noțiunii despre ceea ce este plăcut, din punct de vedere esthetic”, mai spune Cristian Graure.

Expoziția va fi deschisă publicului până în 3 iulie.

Print Friendly, PDF & Email