Werner Sollors, profesor la Harvard, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara

Sursă foto: Amerikahaus München

Universitatea de Vest din Timișoara îi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar dr. Werner Sollors, nume important din domeniul studiilor literare și culturale americane.

 

Decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa Litterarum Humaniorum profesorului Werner Sollors va avea loc joi, 26 mai, de la ora 11, în Amfiteatrul A01 al Universităţii de Vest din Timişoara.

Acordarea a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Werner Sollors reprezintă un act de recunoaștere a reperului valoric și moral oferit de domnia sa, precum și un moment de asumare de către universitatea noastră a responsabilității cultivării unei necesare culturi (auto)reflexive, care nu se ferește de dilemele actualității”, transmite UVT.

Profesorul Werner Sollors s-a dovedit extrem de generos în ceea ce privește sprijinul acordat Universității de Vest din Timișoara, pentru dezvoltarea programului de Studii Americane, și este un partener ideal pentru extinderea strategică a relațiilor UVT cu instituții de prestigiu din America de Nord.

Werner Sollors a predat în unele dintre cele mai importante universități ale lumii: Columbia și Harvard. Începuturile activității sale stau sub semnul educației excepționale de care a beneficiat la Berlin, unde a absolvit și studiile doctorale, cu Summa Cum Laude. „Beneficiar al numeroase burse și granturi, profesorul Sollors a știut să întoarcă spre generațiile mai tinere ceea ce a acumulat intelectual, devenind un profesor dedicat studenților și doctoranzilor săi, dar și un coleg extraordinar, care nu a ezitat niciodată să își sprijine colaboratorii în demersurile lor de cercetare”, transmit reprezentanţii UVT.

Lista publicațiilor lui Werner Sollors este impresionantă, recunoașterea prin citarea lor fiind incontestabilă. Premiile și distincțiile dobândite de-a lungul anilor confirmă apartenența sa la cercetarea internațională de elită: „Toată activitatea sa este o dovadă a afinității pentru interdisciplinaritate și deschidere către societate, către comunitatea în care cercetătorul nu poate și nici nu își dorește să se izoleze de mediul în care activează.”

Print Friendly, PDF & Email