U.S.L. dovedeşte dispreţ faţă de lege şi faţă de oameni, duce România către Est şi face zid în jurul propriilor corupţi, iar Victor Ponta, Dan Voiculescu şi Crin Antonescu sunt complici care s-au susţinut reciproc în tentativa de a crea pentru politicienii USL cadrul favorabil “ca să fure şi să nu fie pedepsiţi”. Sunt acuze lansate de europarlamentarul P.D.L. Monica Macovei, care s-a aflat, la acest sfârşit de săptămână. la Timişoara.
Cel mai eficient europarlamentar român
“Hoţii de tranziţie ar trebui să dea înapoi toţi banii furaţi din buzunarele românilor”, este de părere europarlamentarul P.D.L. Monica Macovei, care a prezentat vineri, la Timişoara – într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu liderul P.D.L. Timiş, Constantin Ostaficiuc – argumentele cu care P.D.L. se prezintă în faţa electoratului în etapa premergătoare alegerilor europarlamentare. Monica Macovei a menţionat că, în actualul mandat, grupul parlamentar din care face parte – care numără 11 persoane –, a generat 56 de legi adoptate, dintre care 40 îi aparţin ei, în vreme ce grupurile parlamentare ale P.S.D. şi P.N.L. – care au 16 membri –, au generat în total 29 de legi. “Cifrele vorbesc mai mult decât orice şi reprezintă garanţia că vom face treabă şi în continuare. (…) Cetăţenii trebuie să ştie că tot ceea ce facem în Parlamentul European are legătură cu viaţa lor şi cu banii lor”, spune Monica Macovei.
În ceea ce priveşte criteriile de evaluare a activităţii europarlamentarilor, care ar putea sta la baza opţiunilor pe care cetăţenii le vor exprima la alegerile europarlamentare din mai, europarlamentarul democrat-liberal este de părere că “oamenii trebuie să se uite la rezultatele obţinute de fiecare politician în parte. Dacă politicianul este la primul mandat, atunci să se uite la ceea ce acesta a realizat profesional până la acel moment. Dacă este la un al doilea sau al treilea mandat, atunci să se uite la ceea ce a făcut până acum, pentru că, dacă politicianul nu a făcut până acum nimic, atunci nu există garanţia că va face ceva de acum încolo”.
Monica Macovei, despre P.N.L.: “Să rămână la guvernare şi să îşi asume răspunderea”
Referindu-se la situaţia actuală din interiorul U.S.L., Monica Macovei a apreciat că actualele fricţiuni sunt doar nişte “jocuri de faţadă” şi s-a declarat în dezacord cu tentativa din acest moment a P.N.L. de a se repoziţiona, prezentându-se drept “o fecioară, care iese acum curată din spuma mării”. Şi aceasta în condiţiile în care toţi deputaţii liberali au votat alături de deputaţii social-democraţi, în “marţea neagră”, atunci când parlamentarii au votat modificări la Codul Penal, prin care au încercat să-şi asigure superimunitatea în faţa legii. Situaţie care, apreciază Monica Macovei, a provocat îngrijorarea partenerilor europeni şi americani ai României: “Nu sunt nici curaţi şi nici frumoşi cei de la P.N.L.. Să stea la guvernare şi să plătească pentru deciziile lor. Dacă parlamentarii P.N.L. îşi dădeau atunci demisia, vedeam o răspundere. (…) Toţi deputaţii P.N.L. au votat însă atunci alături de deputaţii P.S.D.”.
Monica Macovei mai spune că exponenţii actualei Puteri ne duc spre Est. “Nu înţeleg ce a căutat premierul român în Federaţia Rusă, atâta vreme cât reprezentanţii Federaţiei Ruse ameninţă, şantajează şi hărţuiesc cetăţeni din Moldova şi atâta vreme cât în Ucraina mii de oameni îşi revendică, în stradă, dreptul la libertate. Românii nu mai vor la ruşi”, mai spune Monica Macovei, care apreciază că soluţia pentru menţinerea României pe drumul către democraţie o reprezintă respectarea angajamentului occidental al ţării.
Opţiunea pentru P.D.L., o decizie asumată: “P.D.L. nu e un partid făcut din îngeri”
Europarlamentarul Monica Macovei precizează că a prezentat conducerii P.D.L. un set de propuneri menite să stopeze divizarea partidului, dar că, o dată ce aceasta s-a produs, opţiunea sa personală a fost să rămână în interiorul partidului, pentru că asumarea consecinţelor unei situaţii reprezintă o dovadă de maturitate. “P.D.L. e P.D.L. şi punct”, declară Monica Macovei, adăugând că partidul din care face parte a avut puterea de a recunoaşte unde a greşit, pentru că “doar aşa lumea te va crede că nu vei greşi şi a doua oară”.
Referindu-se la opţiunea de a rămâne în acest partid, în condiţiile în care o parte dintre politicienii care au fost alături de preşedintele Traian Băsescu în campania pentru referendumul din vara lui 2012 au ales să se regrupeze în Mişcarea Populară, Monica Macovei şi-a argumentat consecvenţa prin aceea că, atunci când a optat pentru înscrierea în P.D.L., a asumat că P.D.L- nu este “un partid făcut din îngeri”, iar o eventuală decizie de a ieşi din rândurile democrat-liberalilor ar echivala cu opţiunea pentru un parcurs politic pe cont propriu. Şi aceasta pentru că, spune ea, profilul său nu corespunde profilului unui traseist politic. “Cred în dreptate, în adevăr şi în reformarea clasei politice”, declară Monica Macovei, care precizează şi că vrea “dreptate până la capăt în cazul baronilor şi infractorilor din U.S.L. şi din toate partidele”.
Analizând comparativ atitudinea politicienilor din P.D.L. şi a politicienilor aflaţi acum la conducerea ţării, europarlamentarul democrat-liberal precizează însă că politicienii P.D.L. nu şi-au propus să desfiinţeze D.N.A., chiar dacă “au existat din rândul partidului persoane cercetate, condamnate şi arestate”. Acestea s-or fi supărat, dar cu toate astea D.N.A. a continuat să funcţioneze, a devenit tot mai puternic şi îşi face treaba. “Nu poate fi desfiinţată o instituţie a Statului, pentru că aceasta nu e o jucărie aflată la îndemâna Puterii”, mai spune Monica Macovei, adăugând că “atâta vreme cât cetăţenii percep că legea se încalcă, în România va fi sărăcie şi deznădejde şi nu va fi bunăstare şi dreptate”.
Ultimele comentarii