Vot masiv pe listele suplimentare și suspiciuni de turism electoral, semnalate de reprezentanții ACL Timiș, la Variaș

Stampila de votACL Timiș a sesizat BEJ Timiș în legătură cu situațiile de vot masiv înregistrat pe listele suplimentare la secția de votare nr. 585 din localitatea timișeană Variaș.
Potrivit semnalării reprezentanților ACL Timiș, la secția de votare nr. 585 din Variaș ar fi votat, doar pe listele suplimentare, până la ora 13.00, un număr de 42 de persoane.
 
"Menționăm că datele generale colectate de reprezentanții ACL Timiș indică posibile fraude electorale săvârșite pe raza secţiei de votare menționate", se arată în sesizarea adresată BEJ de către reprezentanții ACL Timiș.
În sesizare mai este menționat și faptul că există informații potrivit cărora în zona Variaș au fost prezente autocare cu numere de înmatriculare din alte județe. Aceste autocare se presupune că ar fi transportat votanți către secția menționată în sesizarea adresată BEJ.
Situații de vot masiv pe listele suplimentare s-au înregistrat însă, la Variaș, și la secțiile de votare 586, 587 și 588.
Astfel, până la ora 13.00, pe listele suplimentare au votat, la secția nr. 586 din Variaș, 70 de persoane, în vreme ce numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși pe listele permanente este de 421 de persoane.
La  secția de votare nr. 587 din Variaș, au votat, până la ora 13.00, 43 de persoane, numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși pe liste fiind de 210 persoane.
La secția de votare nr. 588 din Variaș,  numărul celor care au votat pe listele suplimentare până la ora 13.00 era de 25 de persoane, raportat la un total de 129 de cetățeni cu drept de vot înscriși pe listele permanente.
"Vă rugăm să luați măsuri imediate pentru verificarea situației de fapt", se solicită în sesizarea adresată BEJ Timiș.
Numărul total al alegătorilor înscriși pe lista secției de votare nr. 585 din Variaș este de 451 alegători.
Print Friendly, PDF & Email