Volum despre Richard Wurmbrand în dosarele Securității, lansat la Timişoara

Librăria La Două Bufnițe va fi gazda lansării volumului În sfera tăcerii. Richard Wurmbrand în dosarele Securității, îngrijit de Maria Hulber.

Cartea, apărut anul acesta, la editura Ratio et Revelatio, va fi lansată miercuri, 17 octombrie, de la ora 18.30. La eveniment vor vorbi, alături de autoare, Cornel Ungureanu și Alexandru Ruja.

„Datorită efortului de cercetare al Mariei Hulber, pastorului protestant Richard Wurmbrand, personaj-erou și reper moral pentru unii, figură controversată pentru alții, i se schițează portretul și biografia printr-o suită de documente aflate într-o ordine deloc întâmplătoare”, spune editorul.

Prof. univ. dr. Virgiliu Țârău, descrie acest volum cu privire la destinul lui Richard Wurmbrand ca fiind unul impresionant, temeinic construit, cu o solidă bază documentară și cu o rafinată capacitate de analiză. „Capacitatea autoarei de a opera distincții și nuanțări importante în raport cu subiectul operei sale este fundamentată pe o consistentă, informată și critică lectură a documentelor de arhivă. Convingătorul studiu de caz, dar și exigenta selecție a documentelor suport ne prilejuiesc o întâlnire istorică cu Richard Wurmbrand în ipostazele propriilor rememorări, precum și în acelea ale celor care i-au supravegheat călătoria inițiatică în România și în afara ei. Concluziile judicioase, construite prin încrucișarea și lecturarea critică a surselor, stilul clar, ales și nuanțat al redactării studiului de caz, acribia documentării și aparatul critic consistent sunt calități determinante ale op-ului realizat de doamna Hulber. Acesta dezvăluie cititorilor un Richard Wurmbrand încorsetat de valurile istoriei, luptând pentru a le supraviețui și pentru a le tălmăci celorlalți”, mai spune Virgiul Ţîrău.

Print Friendly, PDF & Email