Vizitele la Mănăstirea Şag-Timişeni, restricţionate din cauza pestei porcine africane

Sursă foto: Youtube

17 porci din gospodăria Mănăstirii Şag-Timişeni au fost incineraţi azi, în urma suspiciunii de pestă porcină africană, urmând ca până la închiderea focarului, timp câteva zile, vizitele pelerinilor să fie limitate, anunţă, potrivit Agerpres, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş.

 

„Este vorba despre 17 suine din gospodăria mănăstirii la care avem suspiciune de pestă porcină africană. Noi l-am rugat pe Mitropolitul Ioan al Banatului să limiteze mişcarea pelerinilor în zona respectivă până închidem focarul, câteva zile. Nu ştim exact perioada în care reuşim să închidem focarul, dar nu este vorba de întreaga perioadă a Postului Paştilor”, declară, citat de Agerpres, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Flavius Nicoară.

Acesta spune că au mai fost identificaţi doi porci cu suspiciune de pestă şi într-o gospodărie din satul Cadar, aparţinător de comuna Tormac, care şi eu vor fi incineraţi azi. Totodată, s-a decis supravegherea traficului în zonă pentru a nu putea fi duşi porci din cele două zone şi se trece la dezinfectarea acestora.

Prefectura Timiş a convocat, ieri seară, şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrului Local pentru Combaterea Bolilor, în cadrul cărora s-au pus în discuţie primele măsuri care trebuie luate având în vedere suspiciunile de PPA confirmate de laboratorul DSVSA Timiş, în cele două locaţii din judeţ.

La finalul săptămânii trecute au fost incineraţi primii 56 de porci dintr-o fermă din Bucovăţ.

Print Friendly, PDF & Email