Vizită a reprezentanţilor Comisiei Europene la Aquatim

 

Aquatim a primit vizita reprezentanților Comisiei Europene și ai Ministerului Fondurilor Europene, responsabili de managementul investițiilor din programe europene.

 

Delegația, compusă din Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România din cadrul DG Regio, Florentina Tăutu, manager de program CE, Cezar Caleap, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, și Cătălin Bălan, director general al Autorității de Management POIM din cadrul aceleiași instituții, a avut mai multe întâlniri de lucru în Timiș, discuțiile vizând cu precădere investițiile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, anunţă reprezentanţii Aquatim.

Directorul general Aquatim, Ilie Vlaicu, a prezentat delegației CE detalii despre proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Timiș, proiect cu finanțare POIM, aflat în derulare. Investițiile ce vor fi realizate de Aquatim, în valoare totală de 180 de milioane de euro, sunt destinate localităților timişene cu peste 2.000 de locuitori și includ 22 de stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, şase stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare și un sistem SCADA regional, de monitorizare și control automatizat,  de la distanță, al stațiilor. Lucrările se vor desfășura în perioada 2019 -2023.

Ilie Vlaicu le-a prezentat oaspeților și aspecte legate de programele de cercetare și dezvoltare profesională ale Aquatim și ale fundației sale, Aquademica. “Colaborările cu universități de prestigiu din țară și din Europa, cât și proiectele pilot în care s-a implicat Aquatim au adus plus valoare companiei și au contribuit la dezvoltarea profesională a celor care au participat, de-a lungul vremii, la ele”, transmit reprezentanţii Aquatim.

Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România din cadrul DG Regio, a felicitate Aquatim pentru modul în care s-a implicat în cercetare și în care a atras finanțări pentru astfel de proiecte, încurajând conducerea instituţiei să continue pe această direcție, deoarece Uniunea Europeană este deschisă la a oferi fonduri pentru cercetare în domeniul alimentării cu apă.

Print Friendly, PDF & Email