Vizibilitatea semnelor de circulaţie, obstrucţionată de florile de pe stâlpi

Sunt zone în Timişoara unde semnele de circulaţie nu sunt vizibile tocmai din cauza vegetaţiei din împrejurimi – fie florile care atârnă pe stâlpi sunt prea mari, fie crengile copacilor s-au extins. Aceasta este concluzia primelor zile de control ale unei comisii instituite de Primăria Timişoara. Viceprimarul Traian Stoia a anunţat că, pe lângă verificarea semnelor de circulaţie, această comisie va trebui să identifice şi zonele în care trecerile de pietoni nu sunt semnalizate corespunzător.

Florile de pe stâlpi împiedică vizibilitatea semnelor rutiere

indicatorDupă ce a anunţat că s-a instituit o comisie care să identifice clădirile is­torice pe faţada cărora sunt montate apa­rate de aer condiţionat, viceprima­rul Traian Stoia declară că la nivelul Pri­măriei a fost constituită o altă comisie care să identifice, de data aceasta, lacunele traficului rutier din Timişoara. Mai exact, trecerile de pietoni pericu­loase şi nesemnalizate corespunzător, dar şi semnele de circulaţie care nu sunt vizibile, fiind acoperite de flori şi crengi ale copacilor de pe marginea drumului.

Pentru început, această comisie şi-a canalizat atenţia asupra zonelor în care semnele de circulaţie nu sunt vizibile. În doar trei zile, această comisie – din care fac parte poliţişti locali şi agenţi de la Rutieră – a con­statat 34 de deficienţe, majoritatea pe bulevardul Take Ionescu, dar şi pe stră­zile Mihai Eminescu, Revoluţiei, Daliei şi Proclamaţia de la Timişoara. Aici, o serie de indicatoare sunt acoperite fie de florile atârnate pe stâlpi, fie de crengi. Traian Stoia spune că reprezentanţii Direcţiei de Mediu trebuie să meargă la faţa locului şi să taie vegetaţia exce­dentară sau să ridice nivelul ghivece­lor cu flori de pe stâlpi. Pe de altă par­te, edilul Nicolae Robu, cel care a de­cis montarea ghivecelor cu flori, este de părere că nu florile trebuie miş­cate, ci mutate semnele rutiere.

Trecerile de pietoni, în roşu-alb

În altă ordine de idei, Traian Stoia a afirmat că s-a decis vopsirea trece­rilor de pietoni, în roşu şi alb, tocmai pentru a avea o vizibilitate mai mare, aşa cum şi primarul Nicolae Robu a declarat săptămâna trecută. Totodată s-a hotărât montarea de panouri inter­mitente la nivelul tre­cerilor de pietoni, acolo unde nu există.

În plus, Traian Stoia consideră că este nevoie de reintroducerea orelor de educaţie rutieră în şcoli, anunţând că de săptămâna viitoare mai mulţi poliţişti vor merge să le explice elevilor cum trebuie să se comporte în trafic.

Print Friendly, PDF & Email