Virgil Musta, despre purtarea măștii în aer liber: „Măsură luată în țări civilizate unde exista riscul transmiterii virusului în aglomerații”

Foto: Agerpres

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, consideră că, în condiţiile actuale ale epidemiei de coronavirus, ar fi normală obligativitatea purtării măştii de protecție chiar și în unele spații deschise, în locuri aglomerate, o astfel de măsură fiind aplicată şi în alte țări europene.

 

“Astfel de măsuri au fost luate în țări civilizate unde exista riscul ca să se transmită virusul din cauza aglomerării în zone comerciale, chiar dacă erau în aer liber. De exemplu, în Spania, în Andalusia, s-a hotărât să se poarte mască pe plajă, Deci sunt situații de genul acesta în care fiecare își evaluează riscurile și hotărăşte dacă este cazul sau nu e cazul și în ce zone e cazul să se poarte masca. La noi, cred că în zonele care sunt foarte aglomerate, cum sunt falezele de pe litoral, probabil că vor fi astfel de zone. Nu m-am gândit în Timișoara. Eu mă bucur că, într-adevăr, mare parte dintre timișoreni respectă, dar, vedeți, și la noi a crescut numărul de pacienți”, spune, potrivit Radio Timişoara, medicul Virgil Musta, şeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Acesta mai spune că nu se așteaptă la reinstituirea stării de urgență pe teritoriul României, deoarece ar fi o măsură extrem de nepopulară, greu de asumat de politicieni.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Redacţia Timpolis, timpolis@online.ro