Intrat în competiția pentru Colegiul III Timișoara, ca şi candidat din partea P.N.L.

Viorel Coifan dorește să se implice în elaborarea unui cod administrativ modern

Viorel Coifan foto latCosmin Costa, consilierul județean P.N.L., al cărui nume a fost vehiculat a intra în ursa pentru alegerile pentru desemnarea viitorului deputat pe Colegiul III Timișoara, a cedat în faţa contracandidatului său, vicepreședintele P.N.L. Timiş, Viorel Coifan. Argumentându-și decizia prin aprecierea potrivit căreia interesul partidului impune tinerețea politică să cedeze locul experienței.  

 

P.N.L. Timiș a pus punct suspansului legat de desemnarea candidatului care va reprezenta formațiunea la alegerile parțiale care vor avea loc pe Colegiul III Timișoara, după vacantarea fotoliului ocupat de fostul ministru Maria Grapini. După ce recent au fost anunțate rezultatele unui sondaj efectuat pe teren, candidatul desemnat să intre în lupta pentru Colegiul III este vicepreședintele filialei Timiș a P.N.L., Viorel Coifan.

Costa CosminÎntr-un comunicat oficial emis de P.N.L. se precizează că al doilea finalist, desemnat în urma rezultatelor sondajului și a evaluării interne în persoana consilierului județean Cosmin Costa, președinte al Ligii Aleșilor Locali P.N.L. din Timiș, și-a declarat disponibilitatea de a-l susține pe Viorel Coifan în competiția electorală, declarând că îl consideră “mai potrivit în contextul actual”. Argumentându-și decizia de a-l susține în cursa electorală pe Viorel Coifan, consilierul județean Cosmin Costa a insistat asupra faptului că interesul partidului de a fi reprezentat de candidatul cu șansele cele mai mari de a câștiga primează în fața opțiunii personale de implicare în competiția electorală: „Între experienţă şi tinereţea politică, am ales experienţa, motiv pentru care am propus colegilor din B.P.T. să păstrăm ierarhia rezultată în urma deciziei B.P.T. de acum două săptămâni. Îl susţin pe colegul meu Viorel Coifan, deoarece consider că trebuie să intrăm în aceste alegeri cu candidatul care are cele mai clare şanse să câştige. Consider că este un gest de fair-play faţă de activitatea politică şi administrativă a acestuia şi cred că merită cu prisosinţă să reprezinte locuitorii Colegiului III din Timişoara în Parlamentul României”.

În felul acesta, este precizat în comunicatul P.N.L. Timiş, Viorel Coifan, beneficiază de susținerea unanimă atât a reprezentanților Biroului Politic Teritorial, cât și a reprezentanților Delegației Permanente Timiș.

La rândul său,Viorel Coifan a apreciat că gestul consilierului județean Cosmin Costa “demonstrează atmosfera de fair-play care domneşte în filială”, atmosferă despre care apreciază că “poate să fie un exemplu de bună practică în politica timişeană şi chiar naţională”. Viorel Coifan a mai declarat și că intră în competiția electorală cu dorința de a contribui la ameliorarea climatului din politica românească, propunându-și să valorifice experienţa politică şi administrativă dobândită pe parcursul a 24 de ani de când activează în P.N.L.

Președintele P.N.L. Timiș, Nicolae Robu, a reiterat faptul că în alegerea candidatului criteriile decisive au fost cele de natură meritocratică. Referindu-se la Viorel Coifan, l-a catalogat drept “un liberal pur sânge”, doctor inginer în Calculatoare, fost președinte de Consiliu Județean, fost subprefect, fost deputat în Parlamentul României, adăugând că acesta este “un om de dreapta, din partea unui partid de dreapta, pentru Timișoara dreaptă”.

În ce privește proiectele pe care le are, liberalul Viorel Coifan a precizat că, la nivel strategic, își dorește să se implice în elaborarea unui cod administrativ modern pentru România, în vreme ce, în ceea ce privește chestiunile de ordin practic, apreciază că este necesară implicarea fiecărui parlamentar al Timișului în rezolvarea problemelor administrative importante pentru oraș. Pe lista acestora, Viorel Coifan a inclus reabilitarea Gării de Nord Timişoara și realizarea Centurii Sud, despre care a apreciat că sunt “proiecte ce țin de infrastructura tehnico-edilitară a orașului, care susțin dezvoltarea zonei”.

Referindu-se la discuțiile recente legate de solicitarea de preluare a Aeroportului Internațional Timișoara, Viorel Coifan a opinat că o soluție partenerială, în care Consiliul Județean Timiş și Consiliul Local al Primăriei Timișoara să partajeze dreptul de proprietate asupra Aeroportului ar reprezenta varianta optimă de soluționare a acestei solicitări.

Print Friendly, PDF & Email