Vino la Iulius Town să descoperi poveştile de iubire din jurul lumii (P)

Foto: Iulius Town Timişoara

În luna romantismului, Iulius Town Timişoara te invită într-o călătorie în jurul lumii pentru a descoperi cum arată dragostea, într-o expoziție-eveniment. Până pe 27 februarie, vei descoperi, în Atrium, poveşti seducătoare, dovezi de iubire şi informaţii despre cum decurge arta seducției și jocul amorului în toată lumea, cu pornire din istoria intimă a României.

 

Expoziţia, organizată de Asociaţia ESCU, reuneşte artefacte, instalații creative și artistice supradimensionale, ilustrații, video-uri, colecții de obiecte din universul amoros, zone interactive pentru public, galeria cuplurilor celebre, simboluri şi idei din trecut – toate având drept laitmotiv iubirea.

Foto: Iulius Town Timişoara

Traseul expoziției este format din mai multe spații tematice, care poartă denumiri sugestive: Dragostea în jurul lumii. Galeria cuplurilor celebre; instalație artistică Love & Marriage – Lennon & Yoko: Hair Peace / Bed Peace; perete mural realizat din lucrările ilustratoarei Ana Bănică; simboluri, memorii și idei din trecut despre iubire; instalație luminoasă Heart Attack; cuvinte de dragoste, povești amoroase din ficțiune; perete interactiv Iubire: amour: love.

Vizitatorii pot explora tabuurile, marile iubiri ale aristocrației și societății artistice, poziţia avută de femeie într-o societate în schimbare continuă, rafinamentul vestimentar care desemna esența senzualității sau a purității, balurile, serile dansante, scrisorile și vederile de amor, cadourile date între îndrăgostiți, muzele, descântecele, ispitele și dorințele, obiceiul curtării și al căsătoriei.

Foto: Iulius Town Timişoara

În centrul acestei expoziții se află o serie de povești de dragoste din viața reală, surprinse prin asemănările unor modele – din Antichitate, apoi secolul al XVI-lea și până la cupluri ale secolului XX.

De asemenea, expoziția cuprinde un micro-eveniment denumit Luna Femeii: românce preaiubite, prin care se face trecerea de la perioada dedicată dragostei, la cea dedicată celebrării femeii.

 

Print Friendly, PDF & Email