„Viitorul consilierii în carieră”, tema unei conferinţe organizate de Universitatea de Vest din Timișoara

Foto: Eye in the Sky

În cadrul conferinţei, care va avea ca invitat special un profesor de la Kent State University, SUA, va fi dezbătut rolul consilierii în carieră în viața studenților și viitorul serviciilor de consiliere și orientare în carieră, în acord cu cerințele societății de astăzi.

 

Conferința „Viitorul consilierii în carieră” – organizată prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT, în parteneriat cu Asociația Consilierilor Români – va reuni specialiști în domeniul consilierii în carieră, cadre didactice universitare, psihologi, reprezentanți ai centrelor de consiliere și orientare în carieră din universitățile din România, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, reprezentanți ai organizațiilor studențești, studenți din domeniile Psihologie și Științe ale educației, reprezentanți ai pieței muncii și ai mediului neguvernamental, precum și consilieri școlari din unități de învățământ preuniversitar.

Invitatul special al conferinței este prof. dr. Mark L. Savickas, de la Kent State University, SUA, un reputat specialist în domeniul consilierii în carieră, autorul al lucrării Career Construction Theory & Life Design, care va susține o prezentare cu titlul Tehnici de dezvoltare a comportamentului vocațional și profesional, vineri, 10 decembrie, începând cu ora 14

„Avem planificate activități diverse, precum studii de caz, în care specialiștii urmează să împărtășească exemple de bune practici și lecțiile oferite de schimbările inedite din ultimii ani, o serie de sesiuni de discuții cu specialiști în domeniu, în cadrul cărora vom porni de la situația actuală a serviciilor de consiliere în carieră din universități și vom căuta soluții pentru viitor, dar și o serie de workshopuri în care se discută abordări transdisciplinare în orientarea profesională. Simțim o imensă responsabilitate față de cele câteva sute de profesioniști din domeniul educațional care au decis să fie alături de noi în cele două zile de conferință. Este o bucurie enormă să observ cum colegii noștri de la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră au pus bazele unui eveniment care se dorește să devină unul emblematic pentru portofoliul universității noastre. Sunt sigur că vom avea nevoie în viitor de tot mai mulți specialiști bine pregătiți și cred că deviza noastră, «Become your best», va inspira viitoarele generații de experți în domeniul consilierii în carieră”, declară prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Conferinţa se desfăşoară în zilele de 9 şi 10 decembrie. Cei interesați pot urmări sesiunile conferinței live pe pagina de Facebook a Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră al UVT. Programul complet poate fi consultat aici.

 

Print Friendly, PDF & Email