Video mapping performance la Turnul de apă din Iosefin

Sursă foto: Primăria Timişoara

Castelul de Apă din cartierul Iosefin va fi gazda unui performance de video mapping, organizat de Primăria Municipiului Timișoara și Asociația Prin Banat.

 

Evenimentul, care va fi organizat sâmbătă, 26 martie, este un prim pas în activitatea de revitalizare culturală a monumentului istoric. El se desfășoară în paralel cu lucrările de restaurare a Turnului de Apă din Iosefin, care au început în toamna trecută, și își propune să prezinte publicului proiectul care îl va transforma în centru cultural, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Proiecția de video mapping va fi făcută de Noiseloop Studio, iar conceptul artistic este semnat de artiștii multimedia Kristina Malajmare, Eugen Neacșu și Cristian Văduva.

Pe durata zilei vor fi programate diverse activități conexe, la care sunt invitați toți cei interesați să (re)descopere povestea Iosefinului, unul dintre cartierele istorice ale Timișoarei. Pe malul canalului Bega va putea fi admirată, cu această ocazie, o expoziție de ilustrații ale unor clădiri emblematice din Iosefin. Acestea au fost realizate, în 2018, de mai mulți artiști timișoreni, pentru proiectul Heritage of Timișoara. Activitățile conexe vor începe la ora 12 și vor pregăti publicul pentru performance-ul de video mapping, care va putea fi văzut seara, între orele 20 și 22.

Proiectul de refuncționalizare a Turnului de apă din Iosefin este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului Ro-Cultura și este implementat de Primăria Municipiului Timișoara, în calitate de promotor de proiect, alături de Asociația Prin Banat, în calitate de partener

Print Friendly, PDF & Email