Viceprimarul Timişoara aduce clarificări în cazul aşa-zisei gazări cu insecticide a unor tineri

Foto: Facebook Farkas Imre

După ce pe unele canale media a apărut informaţia că timişoreni care se aflau în Piaţa Libertăţii ar fi fost „gazaţi” cu substanţe pentru combaterea insectelor, Farkas Imre, viceprimar care se ocupă, între altele, de coordonarea generală a deratizării în oraş, face câteva precizări.

 

Era ora 1 noaptea, oră la care se convenise să se intervină în scop de dezinsecție, pentru a doua oară, la sol, după ce avusesera loc şi două intervenţii din aer. “Piaţa era goală la acea oră, exceptând un grup de caţiva tineri care stăteau pe o bancă. Echipa de muncitori i-a rugat să părăsească piaţa deoarece urmează să se stropească împotriva ţânţarilor. Ei nu s-au conformat, ci i-au luat în derâdere pe muncitori”, spune Farkas Imre. Adăugând că, în situaţia creată, ştiind ca substanţele folosite nu sunt toxice nici pentru oameni, nici pentru animale, muncitorii au început stropitul. “Când s-au apropiat de ei, tinerii s-au ridicat de pe bancă şi s-au îndepărtat, excepţie facând unul singur care a trecut intenţionat prin norul de substanţe de dezinsecţie creat”, mai spune viceprimarul.

Farkas Imre menţionează că Municipalitatea nu are niciun amestec în incident şi afirmă că, dacă cineva se simte prejudiciat în vreun fel, se poate adresa instanţelor de judecată. “Noi considerăm că muncitorii ar fi trebuit să ceară intervenţia unei echipe a Poliţiei Locale pentru a-şi asigura condiţii ca să-şi facă treaba, obligaţie contractuală faţă de Primărie”, declară viceprimarul.

Acesta face un apel la timişoreni să sprijine acţiunile de dezinsecţie, nu să le boicoteze, iar muncitorilor implicaţi în aceste acţiuni le solicită să evite situaţii similare, apelând, la nevoie, la Poliţia Locală.

Print Friendly, PDF & Email