Viceprimarul Ruben Lațcău: „Bugetul pentru investiții al Primăriei Timișoara nu permite desfășurarea concomitentă a mai multor proiecte mari”

Foto: Constantin Duma

Doar 20% din bugetul Timișoarei a mers spre investiții, anul trecut, în timp ce 80% din bani au fost folosiți pentru funcționarea administrației, a declarat azi viceprimarul Ruben Lațcău la Radio Timișoara.

 

Ruben Lațcău a mai spus că provocarea administrației Fritz pentru 2021 este să continue proiectele de investiții în ritmul pe care noua conducere executivă și le-a propus: „În 2014 cred că bugetul de investiții era undeva la 405 din bugetul Primăriei. Anul trecut am încheiat undeva la 11, 12 sau 13%, iar pe bugetul consolidat avem o discrepanță de 80% funcționare, 20% investiții. Marea noastră provocare anul acesta este tocmai acest lucru, să reușim să menținem proiectele de investiții într-un ritm de implementare așa cum ne propunem”.

Ruben Lațcău a mai spus că, deși bugetul Municipalității pentru investiții pare unul generos, în realitate nu permite desfășurarea mai multor proiecte mari în același timp, pe parcursul unui an: „Acest buget de 100 de milioane cu care lucrăm poate să pară generos, dar dacă ne gândim că doar costul pentru pasajul de la Solventul va fi mai mare de 100 de milioane de lei, ne dăm seama că nu este un buget care să permită foarte multe investiții concomitent. Deși fosta administrație și-a propus să aibă dezvoltare în forță, ritmul acesta de dezvoltare a orașului a încetinit. Și am văzut că dincolo de pasajul Michelangelo, care a fost început de administrația Ciuhandu și finalizat de administrația Robu, nu au mai existat în Timișoara alte proiecte de scară mare.”

Print Friendly, PDF & Email