Viceprimarul PNL al Timişoarei Dan Diaconu: „Klaus Iohannis, un model de preşedinte situat în afara conflictelor şi a scandalurilor”

Dan Diaconu viceprimar  (4)Candidatul la preşedinţie al ACL Klaus Iohannis este creditat cu cele mai mari şanse de a câştiga competiţia pentru alegerile prezidenţiale din acest an de către viceprimarul liberal al Timişoarei Dan Diaconu. Acesta mai spune şi că nu crede în varianta pronunţării unei soluţii negative a ÎCCJ în procesul de incompatibilitate care îl vizează pe actualului lider PNL şi apreciază că Iohannis este un candidat cu aderenţă la electoratul timişorean, căci se potriveşte cu profilul de politician pe care bănăţenii îl consideră reprezentativ.

 

„România lucrului bine făcut”, proiectul candidatului ACL pentru România

Cu o zi înainte de lansarea, la Bucureşti, a candidaturii prezidenţiabilului Klaus Iohannis, viceprimarul PNL al Timişoarei, Dan Diaconu, şi-a expus, în cadrul unei conferinţe de presă, punctele de vedere pe marginea ofertei electorale cu care candidatul ACL la alegerile prezidenţiale se înfăţişează în faţa românilor. Dan Diaconu s-a referit succint şi la procesul de incompatibilitate care este în acest moment pe rol la ÎCCJ, precizând că nu crede că decizia Înaltei Curţi va afecta în vreun fel decizia electorală şi adăugând că speră într-un verdict care să risipească orice fel de suspiciuni în ce priveşte presupusa incompatibilitate legată de numele actualului primar al Sibiului.

Viceprimarul Dan Diaconu spune că programul lui Klaus Johannis este bazat pe competenţă, viziune pe termen lung, răspunsuri la teme reale.

PNL a solicitat ÎCCJ pronunţarea definitivă în procesul lui Klaus Iohannis, înainte de începerea campaniei electorale

Referindu-se la tipul de campanie electorală la care reprezentanţii ACL Timiş aspiră, viceprimarul liberal a opinat că „România are nevoie de o campanie civilizată, bogată în argumente şi teme reale de dezbatere”, în contrapondere cu ultima perioadă, caracterizată prin conflicte, agresivitate şi scandaluri.

În ceea ce îl priveşte pe candidatul propus de ACL, Dan Diaconu a opinat că acesta va fi „un model de preşedinte situat în afara conflictelor şi a scandalurilor” şi care ar întruni calităţile pe care le solicită profilul unui preşedinte: seriozitate, responsabilitate şi competenţă.

Dan Diaconu s-a referit succint şi la procesul care îl vizează pe Klaus Iohannis, aflat în acest moment pe rolul ÎCCJ, şi a precizat că PNL a cerut public, prin vocea preşedintelui său, soluţionarea de urgenţă a dosarului, astfel încât asupra candidaturii lui Klaus Iohannis să nu mai plutească niciun fel de elemente de incertitudine. Joi, 25 septembrie, a avut loc un nou termen, iar următorul termen stabilit a fost anunţat pentru data de 30 septembrie. „PNL cere ca speţa să fie lămurită înaintea începerii campaniei electorale”, a declarat Dan Diaconu, în aşa fel încât „campania care va urma să fie una sănătoasă, neviciată de subiecte false şi adresată temelor pe care ACL le propune românilor, nu unor dispute sterile”.

FDGR şi Clubul Naţional-Ţărănist, sprijin pentru candidatul ACL Klaus Iohannis

Nicolae RobuÎn ceea ce priveşte campania electorală a ACL care urmează să se desfăşoare la nivel local, a precizat Dan Diaconu, aceasta va fi condusă de către cei doi co-preşedinţi ai ACL, liderul PNL Nicolae Robu şi liderul PDL Constantin Ostaficiuc.

Candidatul ACL va avea o receptare extrem de bună în Banat şi Transilvania, estimează viceprimarul Dan Diaconu, care admite că la nivel local nu au fost efectuate măsurători ale procentelor de care se bucură în prezent Klaus Iohannis. Dan Diaconu mai apreciază şi că procesul de fuziune în care au anunţat că se angajează reprezentanţii celor două partide – PNL şi PDL – se va materializa, întrucât este un proces „serios, cu şanse şi structurat pe termen lung”.

Viceprimarul PNL al Timişoarei a informat şi despre implicarea reprezentanţilor Forumului Democrat German din România Timiş în campania de strângere de semnături pentru susţinerea lui Klaus Iohannis, după decizia oficială, făcută publică de FDGR în 14 septembrie, în ceea ce priveşte susţinerea candidaturii acestuia la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care candidatul ACL este şi membru al FDGR.

Constantin OstaficiucÎn plus, recent a fost anunţat public şi sprijinul pe care îl acordă candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale Asociaţia Clubul Naţional-Ţărănist PNŢCD, structură care, potrivit informaţiilor oferite de către fondatorii săi, îi va reuni pe acei reprezentanţi ai PNŢCD care nu se regăsesc în linia politică adoptată de PNŢCD sub conducerea actualului lider Aurelian Pavelescu. Printre fondatorii ACNT – PNŢCD s-ar număra şi fostul primar PNŢCD al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu.

Print Friendly, PDF & Email