Viceprimarul P.S.D. Traian Stoia, la finalul verificării Corpului de Control al premierului: “Peste două luni vor veni mai mulţi, să poată aprofunda interacţiunea”

Traian Stoia viceprimar TimisoaraO verificare a Corpului de Control al premierului, care a avut în vedere documentele privind retrocedările şi vânzările încheiate în condiţii discutabile în Timişoara, începând din anul 2000, i-a prilejuit viceprimarului social-democrat Traian Stoia ocazia să anticipeze o serie de efecte. Pe motiv că, spune el, de data asta cazurile sunt cercetate cu ordin de la centru, de către reprezentanţii unui Guvern care nu îşi permite să nu ia măsuri.


“Au găsit tot ceea ce au căutat”

Implicarea autorităţilor centrale în soluţionarea stufoaselor probleme generate de revendicările în baza Legii 112/1995, anticipată de ceva vreme în declaraţiile viceprimarului P.S.D. Traian Stoia, s-a materializat săptămâna aceasta.
Potrivit informaţiilor oferite de acesta şi confirmate de primarul Nicolae Robu, doi reprezentanţi ai Corpului de Control al premierului s-au aflat, timp de o săptămână, în Primăria Timişoara, pentru a verifica acte, sentinţe şi rapoarte de activitate care reflectă felul în care a fost soluţionată, de către reprezentanţii Municipalităţii, problema retrocedărilor.  Vizat a fost, spune Traian Stoia, modul în care au fost respectate Legea 112/95 şi Legea 79/1997, iar intervalul pentru care s-au operat verificările, stabilit iniţial cu începere din anul 2008 până în prezent, s-a extins, acoperind şi intervalul scurs de la începutul anului 2000 până în prezent. “Domnii din Corpul de Control al premierului s-au declarat mulţumiţi de felul în care au colaborat cu funcţionarii din Primărie, pentru lămurirea unor lucruri neclare sau în privinţa cărora au existat dificultăţi de înţelegere”, precizează Traian Stoia.
Oficialul Municipalităţii s-a declarat încrezător că această acţiune va produce urmări şi că echipa de control a premierului va reveni, în maximum două luni, pentru a aduce la cunoştinţă concluziile verificărilor efectuate şi pentru a dispune măsuri. De altfel, mai precizează Traian Stoia, o verificare a Corpului de Control al premierului Emil Boc a efectuat, în mandatul fostei administraţii a oraşului, o verificare, însă, afirmă viceprimarul, dispoziţiile de atunci par să fi fost complet nesocotite, din motive rămase necunoscute, atât de reprezentanţii fostei, cât şi de către cei ai actualei administraţii: “Corpul de Control al premierului Boc a verificat aproximativ aceleaşi chestii, dar recomandările de atunci au rămas nepuse în practică”.
Despre ceea ce au găsit reprezentanţii Corpului de Control al premierului, viceprimarul Stoia a lăsat să se înţeleagă că are cunoştinţă, dar a preferat să păstreze confidenţialitatea informaţiilor, precizând doar că “aceştia au găsit tot ceea ce au căutat”. Şi a adăugat că “nu ştiu dacă sunt nereguli în Primărie, or fi fost, în mandatul trecut”.
Referindu-se la prezentarea concluziilor raportului, anticipată de el a se produce peste aproximativ două luni, Traian Stoia a precizat că “atunci vor veni mai mulţi (reprezentanţi ai Corpului de Control – n.red.), să poată aprofunda interacţiunea. Ştiu eu că se întorc, cum am ştiut că or să vină”.
Viceprimarul s-a arătat optimist şi în ceea ce priveşte rezultatele pe care acest control le va produce în instituţie, precizând că “toate cazurile cercetate cu ordin de la centru trebuie rezolvate.(…) Nu ştiu pe ce criterii au fost nesocotite anterioarele concluzii şi recomandări ale Corpului de Control. Sunt sigur însă că acum se vor lua măsuri. De data asta e vorba de un guvern care nu îşi permite să nu ia măsuri”.

Print Friendly, PDF & Email