Viceprimar Dan Diaconu: „Timişoara a ajuns la o capacitate de testare Covid-19 de 1.000 de probe pe zi”

Foto: Arhiva personală Dan Diaconu

Timișoara beneficiază în momentul de față de șase aparate de testare funcționale pentru noul Coronavirus, ceea ce poate însemna o medie de minimum 1000 de testări zilnic, declară viceprimarul Dan Diaconu. Acesta anunță că Municipalitatea a alocat azi fonduri pentru achițizia de noi teste.

 

„Capacitatea de testare a Timișoarei a crescut foarte mult prin contribuția importantă a mai multor actori. Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Spitalul Municipal și Spitalul «Victor Babeș» sunt doar câțiva din cei care au făcut acest efort comun. Astăzi, Timișoara beneficiază de șase aparate de testare – real time PCR – funcționale, dintre care trei la Spitalul Municipal. Asta poate însemna o medie de minimum 1000 de testări zilnic, dacă avem tot ce ne trebuie”, anunță, pe pagina sa de Facebook, Dan Diaconu, viceprimar al Timișoarei.

Acesta mai spune că Municipalitate alocă astăzi, în ședința online a Consiliului Local, către Spitalul Municipal, noi fonduri, pentru achiziția a 3000 de teste, prerezervate de spital și livrabile imediat.

Vom continua să o facem. O parte importantă a acestor teste ne vor permite să intervenim rapid în protejarea medicilor și asistenților din spitalele noastre, primii care credem că ar trebui testați, pentru a merge cu curaj mai departe”, mai spune Dan Diaconu.

Print Friendly, PDF & Email