Prim-vicepreşedintele P.D.L. Andreea Paul, la Timişoara: „Guvernele Ponta au generat o demenţă fiscală”

Andreea Paul Vass semiprofilGuvernele conduse de Victor Ponta au determinat creşterea presiunii pe umerii celor 3,5 milioane de angajaţi din sectorul privat şi a celor 1,2 milioane de angajaţi din sistemul public, generând o demenţă fiscală şi un mediu economic impredictibil, deloc favorabil dezvoltării mediului de afaceri, a precizat ieri la Timişoara deputatul P.D.L. Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al P.D.L. La o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, a expus punctual principalele repere ale ofertei cu care P.D.L. se prezintă în faţa electoratului la alegerile din acest an.    

  

„Stânga din România a cultivat un model păgubos, al statului-prădător”

P.D.L. îşi propune să aducă Europa în fiecare casă”, a precizat deputatul Andreea Paul, care a adăugat că partidul pe care îl reprezintă îşi propune să ducă o campanie electorală interactivă, în cadrul căreia să păstreze în permanenţă contactul cu cetăţenii. În plus, a mai apreciat Andreea Paul, nu doar că P.D.L.-ului i-a aparţinut prima generaţie de reformatori post-aderare, ci îi revine şi misiunea de a furniza, în perspectivă apropiată, şi cea de-a doua generaţie, capabilă să ofere un program coerent şi articulat de măsuri care să se dovedească benefice pentru economia României.

Reindustrializarea accelerată, diminuarea costurilor cu energia, predictibilitatea şi stimularea fiscală, încrederea în valorile europene au fost principalele repere enumerate de prim-vicepreşedintele P.D.L. Andreea Paul ca făcând parte de pe agenda priorităţilor partidului.

Referindu-se la efectele celor 23 de luni de guvernare Ponta, Andreea Paul a apreciat că „stânga din România a cultivat un model păgubos, al statului-prădător”, suveran într-o ţară împovărată fiscal, în care mulţi dintre cetăţeni sunt captivi într-un sistem de tip asistenţial.

Alegerile, însă, înseamnă o opţiune pentru viitor, a subliniat Andreea Paul, adăugând că „democraţia presupune confruntare directă” şi s-a referit, în context, la refuzul fostului ministru Maria Grapini de a da curs invitaţiei de a participa la dezbaterea referitoare la problematica mediului economic. „Faptele dau măsura valorii deciziilor pe care dumneaei le-a impus”, a apreciat Andreea Paul, făcând trimitere la tentativa eşuată a fostului ministru al I.M.M.-urilor din Guvernul Ponta II de a reintroduce impozitul forfetar, pe care l-a catalogat drept „călăul firmelor mici şi mijlocii”, dar şi la eşecul licitaţiei organizate pentru alocarea ajutorului de stat de minimis. „Doamna Grapini nu a introdus niciun fel de programe-suport noi pentru I.M.M.-uri. Ba, dimpotrivă, a tăiat suportul oferit de statul român programelor pentru I.M.M.-uri , turism şi susţinere a exporturilor”, a semnalat Andreea Paul.

În plus, aceasta a reclamat lipsa de viziune a Guvernului Ponta în structurarea unor strategii de privatizare eficiente, transparente şi la preţul pieţei pentru combinatele Oltchim şi Cuprumin, absenţa unor planuri naţionale de acţiune pe filiera fiecărei resurse naţionale, dar şi absenţa unor strategii de combatere a şomajului, situaţie care generează continuu şomeri „care pică tot în buzunarul public”.

Trei propuneri pentru relansarea economică

Printre soluţiile pe care P.D.L. le propune pentru relansarea economică Andreea Paul a enumerat aplicarea cotei unice de impozitare de 10%, T.V.A. de 19% şi scutirea de impozitare a profitului reinvestit. Considerăm necesare crearea unei Autorităţi Naţionale de Protecţie a Întreprinzătorilor, menţinerea dialogului permanent cu oamenii de afaceri şi conceperea unui buget adecvat realităţilor economice ale României”, a mai precizat Andreea Paul.

„Din evaziunea fiscală pe T.V.A. nu se încasează la buget aproximativ zece miliarde de euro”

În ce priveşte măsurile de combatere a evaziunii fiscale întreprinse de Guvernul Ponta, deputalul democrat-liberal spune că România se situează în primele două locuri la nivel european, şi aceasta în condiţiile în care evaziunea fiscală este un fenomen răspândit la nivelul întregului continent, atingând valori estimate la 18% din valoarea Produsului Intern Brut al Europei.

Evaziunea fiscală din România înseamnă însă bani intraţi în puşculiţa de campanie a P.S.D.-ului sau a baronilor locali, acuză Andreea Paul, adăugând că doar din evaziunea fiscală pe T.V.A. nu se încasează la buget aproximativ zece miliarde de euro, sumă care, în eventualitatea recuperării sale, ar echivala cu 100 de euro în plus pe an la fiecare pensie, 100 de euro în plus pe an la salariul personalului salariat din şcoli, din spitale şi din administraţia publică şi cu echivalentul a 300 de kilometri de autostradă construiţi pe an, la un preţ corect.

Print Friendly, PDF & Email