Tribunalul Timiş a decis, după nouă luni, revenirea la conducerea Consiliului Județean Timiș a lui Marian Vasile, vicepreşedintele liberal al administraţiei judeţene, înlăturat din funcţie în urma schimbării majorităţii din plen.
Tribunalul Timiş i-a dat câştig de cauză fostului vicepreşedinte PNL al Consiliului Judeţean Timiş, Marian Vasile, lider al grupului de consilieri PNL Timiş, după ce acesta atacase în instanţă decizia CJ Timiş de a-l înlocui din funcţie, în urma schimbării majorităţii din plen.
„Astăzi am primit comunicarea oficială a deciziei care spune foarte clar două lucruri extrem de importante: câștigarea primului proces, dar și suspendarea efectelor hotărârilor Consiliului Județean, până la soluționarea definitivă a cazului la Curtea de Apel, care este executorie. Cu alte cuvinte, având în vedere ilegalitatea și abuzul eliberării mele din funcție pe data de 6 iunie 2014, îmi reiau locul de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș începând de astăzi, 23 februarie, odată cu depunerea la registratura Consiliului a solicitării în acest sens”, spune Marian Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.
Acesta mai spune că decizia Tribunalului Timiş dovedeşte că motivarea admiterii acțiunii sale în instanță s-a făcut pe fond și nu pe formă, „adică pe pașii procedurali săvârșiți de PSD în grabă, cu încălcarea multiplă a legii și regulamentelor în vigoare”.
El apreciază decizia instanței ca fiind una normală, în acord cu principiile democratice și ale statului de drept, principii pe care PSD, la toate nivelurile, le ignoră în fiecare zi. „Deși electoratul a arătat în noiembrie 2014 că nu mai tolerează încălcarea legii și feudalizarea României, îmi permit să le atrag și eu atenția colegilor din PSD asupra faptului că ar trebui să acorde mai multă atenție la abordarea actului administrativ, care trebuie făcut în concordanță cu legea și procedurile în vigoare”, adaugă Marian Vasile.
În iunie 2014, Marian Vasile a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş, decizie pe care acesta a apreciat-o ca fiiind una care încalcă regulile şi legea: „A fost un abuz pe care eu, din principiu, nu-l pot accepta”.
La începutul lunii iunie a anului trecut, PSD Timiş a convocat două şedinţe de plen, una la Consiliul Judeţean Timiş şi cealaltă Consiliul Local Timişoara, pentru a schimba majorităţile şi pentru a înlocui doi liberali din funcţiile de vicepreşedinte al CJ Timiş şi de viceprimar al Municipalităţii timişorene. Planul a reuşit doar pe jumătate, la CJ Timiş, unde Marian Vasile fusese înlocuit cu Florian Zamfir, membru PPDD.
Viceprimarul liberal Dan Diaconu urma să fie schimbat cu consilierul PNŢCD Bogdan Herzog. După o şedinţă cu multe huiduieli la adresa PNL şi PDL, cu multe acuze dure aruncate din toate părţile, Dan Diaconu a rămas, totuşi, în funcţie, doar 13 consilieri din 27 votând schimbarea sa. Din cei 14 consilieri prezenţi în sală, unul a trădat, însă, înţelegerea, dând peste cap planul de a-l înlătura pe Dan Diaconu din funcţie. Ceilalţi 13 – consilierii PNL, ai PDL, ţărănistul Adrian Orza şi Petrică Folică, de la PPDD, au părăsit şedinţa, înainte de vot.
Şedinţa extraordinară a CJ Timiş s-a terminat şi mai repede decât cea de la CL Timişoara, şi fără huiduieli. Dar în această situaţie, consilierii Opoziţiei au boicotat şedinţa. Dacă la începutul şedinţei, în sală au fost prezenţi toţi cei 36 de consilieri judeţeni, consilierii liberali şi democrat-liberali au plecat din sală, considerând şedinţa nestatutară. În urma votului de vineri, la CJ Timiş s-a format o nouă majoritate formată din PSD, PC, UNPR şi PPDD, care au, în total, 20 de mandate.
Ultimele comentarii