Vicepreşedintele CJ Timiş solicită votarea în plen a Declaraţiei simbolice de Unire cu Republica Moldova

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Roxana Iliescu, anunţă că a depus azi la secretarul instituţiei Declaraţia simbolică de Unire cu Republica Moldova, expunerea de motive.

 

Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică pe care o avem. Este o declaraţie simbolică, prin care arătăm că suntem alături de fraţii noştri de peste Prut, o declaraţie necesară acum, în anul Centenarului, mai ales că primarii și consilierii locali din peste 100 de localităţi din Republica Moldova, au semnat deja «Declaraţiile de Unire», demonstrând că îşi doresc cu adevărat acest lucru”, declară Roxana Iliescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Adăugând că un gest similar l-au făcut şi Consiliile Judeţene Prahova şi Constanţa, Consiliul Local Iaşi şi din multe alte comune din ţară, prima dintre ele fiind localitatea Pârva, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Demersul este justificat şi de faptul că există temeiul legal, dar şi recunoașterea internaţională concretă a dreptului Republicii Moldova de a se reuni cu România, mai spune Roxana Iliescu.

Documentul urmează să fie supus votului în plenul CJ Timiş din 29 martie.

 

 

Print Friendly, PDF & Email