Vicepreşedintele CJ Timiş, Roxana Iliescu, vot negativ pentru proiectul de buget la care a lucrat

În şedinţa Consiliului Judeţean Timiş de astăzi s-a înregistrat o premieră: vicepreşedintele care a lucrat la elaborarea proiectului de buget a votat împotriva acestui proiect.

 

Vicepreşedintele Roxana Iliescu a votat azi, în şedinţa Consiliului Judeţean Timiş, împotriva proiectului de buget pe anul 2018, deşi lucrase la elaborarea acestuia. Aceasta a spus că votul său este o consecinţă a unei decizii politice luate de conducerea PMP Timiş.

Roxana Iliescu a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş în urma unui protocol de colaborare între PSD, ALDE şi PMP, document semnat în vara anului 2016, în care se specifica faptul că cele trei formaţiuni politice vor susţine proiectele judeţului.

Astăzi, cel mai important proiect, bugetul judeţului Timiş, nu a fost votat de către reprezentantul PMP, Roxana Iliescu, iar cel de-al doilea consilier, Dorin Cândea, a lipsit de la şedinţă. Luând act de votul doamnei Iliescu, vot care, potrivit spuselor doamnei vicepreşedinte, a venit în urma unui ordin dat de actualul preşedinte al PMP Timiş, Cornel Sămărtinean, considerăm că a fost încălcată o prevedere extrem de importantă a protocolului semnat acum doi ani”, transmite, printr-un comunicat, PSD Timiş.

Reprezentanţii acestui partid mai spun că regretă situaţia creată şi le solicită partenerilor de la PMP rezolvarea de urgenţă a problemelor interne cu care se confruntă, care, atrag aceştia atenţia, afectează bunul mers al administrării judeţului Timiş.

PMP are obligaţia să prezinte public poziţia privind protocolul cu PSD şi ALDE, precum şi să îşi asume proiectele aflate în derulare, în condiţiile în care este reprezentat în conducerea Consiliului Judeţean Timiş. PSD a dat dovadă în aceşti doi ani de seriozitate şi stabilitate ca urmare a protocolului semnat în 2016 şi aşteaptă acelaşi lucru şi din partea PMP”, conchid reprezentanţii PSD Timiş.

Print Friendly, PDF & Email