Vicepreședinte ALDE Marian Cucșa: „Cioloş, Macovei, Preda şi USR-iștii lui Barna își trădează țara pentru 30 de arginți”

Vicepreședinte ALDE, deputatul de Timiş Marian Cucșa, se lansează într-o tiradă la adresa lui Dacian Cioloș şi a altor politicieni „care ni se prezintă a avea buletin de Bruxelles, dar cu apucături balcanice”, acuzându-i că răspândesc „cu elan” imaginea unei țări corupte, doar pentru a justifica acțiunile abuzive ale unor instituții de forță.

 

„Tehnocratul Dacian Cioloș atunci când este ignorat de toată lumea și nu are nimic de zis, lucru destul de des întâlnit, inventează noi subiecte care întrec orice imaginație. Mai nou, visează scenarii de scoatere a României din Uniunea Europeană, o fabulație pe care doar Cioloș și tehnocrații lui puteau să o nutrească”, afirmă într-un comunicat de presă Marian Cucşa, deputat ALDE de Timiş şi vicepreședinte al acestui partid.

Politicienii din România trebuie să înțeleagă că Bruxelles-ul nu este Stambulul din trecut. Cei care își asumă rolul de yes-meni și se duc la Bruxelles ca la Înalta Poartă afectează interesele României. Pentru Dacian Cioloș a avea coloană vertebrală și a promova interesele țării pe care o reprezinți reprezintă un lucru nefiresc, el fiind mai degrabă adeptul poziției ghiocelului”, mai spune Marian Cucşa.

Acesta îi acuză pe Dacian Cioloș și „ceilalți politicieni de teapa lui”, enumerându-i pe Monica Macovei, Cristian Preda, pe „USR-iștii lui Dan Barna”, şi pe apropiații popularilor europeni din România, că „își trădează țara pentru 30 de arginți. Ei consideră că a-ți denigra propria țară este poziția corectă pe care trebuie să o aibă. Am văzut genul acesta de comportament la oamenii din guvernarea Cioloș și cred că acești politicieni fac mari deservicii României. Politicienii români care își denigrează țara la Bruxelles nu mai au ce căuta acolo și nici nu ar trebui să se mai proclame lideri politici.”

Marian Cucşa afirmă că ALDE susține proiectul european și crede în viitorul european al României şi subliniază că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este premierul care a dus România în Uniunea Europeană și care a susținut parcursul european al României.

Azi, Dacian Cioloș, președintele fondator al Mișcării România Împreună, a declarat că PSD trebuie oprit din încercarea sa disperată de a scoate România din Uniunea Europeană.

Nimeni din România nu a mandatat PSD, pe Liviu Dragnea, pe Viorica Dăncilă sau europarlamentarii acestui partid și pe cei de la ALDE să provoace retragerea țării noastre din Uniunea Europeană. Am asistat la luări de poziții incalificabile pentru un demnitar sau pentru un reprezentant al României. Minciuni și propagandă pe bandă rulantă din partea PSD cu un singur scop, acela de a-și scăpa clienții politici de răspunderea pentru fraudarea bugetului de stat al României. În acest moment, s-a renunțat la orice urmă de responsabilitate politică pentru viitorul României și a fost lansată campania ROEXIT, prin care se cere retragerea noastră din Uniunea Europeană. Este evident că în spatele ei există un plan bine pus la punct, la care se lucrează de multă vreme și în care au fost atrași și oameni de bună credință cu ajutorul unor false pretexte. Îi îndemn pe toți cetățenii României să nu cadă în această capcană și să înțeleagă că tot ce se petrece astăzi nu are legătură cu credințele sau cu orientările noastre politice. În aceste zile, decidem dacă România va mai fi sau nu parte a Uniunii Europene“, a afirmat Dacian Cioloș.

Print Friendly, PDF & Email