Vicepreședinta Bundestagului va vizita Timişoara

Katrin Göring-Eckardt. Sursă foto: Facebook KGE

Vicepreședinta Parlamentului Germaniei, Katrin Göring-Eckardt a anunțat că va face o vizită oficială la Timișoara, în această toamnă, în contextul Capitalei Europene a Culturii.

 

Primarul Timişoarei Dominic Fritz și Katrin Göring-Eckardt au avut, zilele trecute, o sesiune inedită de promovare a Timișoarei, într-un live comun din Gera și Timișoara pe social media. Gera este oraș înfrățit cu Timișoara, iar vicepreședinta Parlamentului Germaniei este din landul Turingia, acolo unde se află și Gera.

„Timișoara este un oraș grozav. Poți să-ți petreci concediul acolo, poți să locuiești sau poți să faci o vizită sau pur și simplu, să fii într-un loc incredibil de frumos. O viață de stradă animată, multe, multe culturi diferite și un oraș care este pur și simplu incredibil de ospitalier. Și asta este foarte frumos de văzut și foarte frumos de experimentat. Timișoara a reușit să  entuziasmeze și să coopteze foarte mulți oameni pe acest drum al Capitalei Europene a Culturii, și fiecare a înțeles participarea lui ca pe ceva personal”, a spus Katrin Göring-Eckardt în timpul dialogului cu primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a adăugat că Timişoara este un oraș minunat pentru a petrece o vacanță, dar anul acesta va fi „chiar mai mult de atât”. „Vom avea peste 1.000 de evenimente în acest an, în toate domeniile artei și culturii, dar și în domenii mai de nișă. Toată lumea va găsi ceva interesant fie că vine din Berlin sau Barcelona. Vor fi multe de văzut la Timișoara și suntem mândri să fim Capitala Europeană a Culturii, pentru că avem șansa să prezentăm nu doar cultura locală, ci și să prezentăm cu adevărat avangarda europeană în materie de artă și cultură. Și asta reprezintă un lucru nou pentru cei care vin din Europa de Vest, pentru că de data asta nu va mai fi o vizită în care vin doar să vadă ce fac «frații mai mici» din Europa de Est”, a adăugat Dominic Fritz.

Print Friendly, PDF & Email