Vicepremierul Gabriel Oprea, la Timișoara: „Continuarea guvernării aduce stabilitate economică și politică, în România”

Gabriel Oprea la UNPR Timis Foto Costi DumaUNPR apreciază că declanșarea unei crize politice interne în România ar cauza neajunsuri în planul stabilității economice și politice și ar transmite semnale de instabilitate în contextul geopolitic extrem de delicat din regiune, a precizat, sâmbătă, la Timișoara, președintele formațiunii, Gabriel Oprea. Acesta a reiterat, însă, și faptul că UNPR nu comentează deciziile Justiției. Și a adăugat că, până la stabilirea vinovăției unei persoane de către o instanță de judecată, orice cetățean se bucură de drepturile care îi sunt garantate de Constituție.

 

„Suntem parteneri în Guvern și întotdeauna am sprijinit Guvernele din care am făcut parte”

Referindu-se la poziția pe care UNPR faţă de punerea sub urmărire penală, de către DNA, a premierului Victor Ponta, președintele UNPR, Gabriel Oprea, vicepremier și ministru de Interne, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, că nu dorește să comenteze deciziile Justiției și că obiectivele în baza cărora UNPR acționează și pe care și le-a stabilit sunt respectarea Constituției și principiul competenței. Dar, spune el, Constituția prevede că „orice persoană este nevinovată până când nu există o hotărâre definitivă și irevocabilă a unei instanțe de judecată care să îi stabilească vinovăția”. De aceea, indiferent de comentariile care se fac pe acest subiect, spune Gabriel Oprea, nu va comenta, până când nu vor fi cunoscute informații referitoare la probele conținute la dosar.

În ceea ce privește instituțiile statului, vicepremierul Gabriel Oprea a apreciat, concis, că „în România instituțiile statului s-au întărit și este bine că e așa”. Referindu-se la modul în care funcționează acestea, Gabriel Oprea a reluat, la Timișoara, afirmația făcută după anunțul DNA legat de începerea urmăririi penale în cazul premierului Victor Ponta:, „DNA este un exemplu și un etalon la ora actuală în Europa”.

Cât despre poziția UNPR în raport cu solicitările publice de demisie adresate premierului, Gabriel Oprea a opinat că, într-un context delicat și complex cum este cel din regiune, dar și în condițiile în care, în plan intern, este nevoie de stabilitate economică, declanșarea unei crize politice interne ar genera neajunsuri României. „Suntem parteneri în Guvern și întotdeauna am sprijinit Guvernele din care am făcut parte și îl sprijinim și pe președintele României – indiferent cum îl cheamă, astăzi îl cheamă domnul Klaus Iohannis – mai ales pe proiecte de securitate națională, apărare, ordine publică, siguranță națională”, a precizat Gabriel Oprea, oferind, în context, asigurări că politica UNPR nu se va schimba.

„Continuarea guvernării aduce stabilitate economică și politică în România”, a mai opinat Gabriel Oprea. Precizând că, în acest moment, România este percepută ca un factor care generează stabilitate și securitate în regiune, fiind respectată de către partenerii săi externi.

Gabriel Oprea a participat, sâmbătă, la Timişoara, la întâlnirea regională a reprezentanților UNPR din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, pentru a conveni asupra direcțiilor generale și obiectivelor de acțiune ale partidului.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis