Vice-primarul social-democrat al Timişoarei, la un pas de excludere din PSD

Primarul liberal Nicolae Robu: „A căzut în dizgrația PSD după ce şi-a dat seama în ce mizerii a fost târât de colegii Grupul Împotriva Timișoarei”

Traian Stoia Foto romaniatvPSD Timişoara cere excluderea lui Traian Stoia din partid, după ce acesta, împotriva directivelor PSD, a votat bugetul Timişoarei pe 2016, propus de primarul liberal.

 

Președintele interimar al PSD Timișoara, Florin Bîrsășteanu, anunță că social-democrații timișeni au propus excluderea din partid a vice-primarului Timişoarei, Traian Stoia. Motivul este votul „pentru” dat bugetului pe 2016, propus de primarul liberal Nicolae Robu, împotriva hotărâii luate de partid.

Florin Bârsăşteanu declară că a convocat Biroul Municipal al PSD, în urma căruia membrii Consiului Local și membrii Biroului au propus, în unanimitate, excluderea lui Traian Stoia din calitatea de membru de partid. „Vom trimite această propunere spre validare către Biroul Județean, singurul abiliat, conform statutului, să valideze propunerea”, mai spune Florin Bîrsășteanu.

PSD Timis Foto banatulaziLiderul interimar al PSD Timişoara mai spune că grupul de consilieri ai PSD a hotărât să nu voteze bugetul pe 2016, considerându-l buget nerealist şi cu o procedură de prezentare care nu ar fi respectat pașii legali, „astfel încât hotărârea noastră viza să nu lăsăm administrația actuală să ducă bugetul Timișoarei într-o zonă care ar duce la un faliment financiar, din aprecierile făcute de noi.”

În cazul validării propunerii, Traian Stoia își va pierde şi mandatul de consilier, și pe cel de viceprimar.

La scurtă vreme după anunţarea deciziei PSD Timişoara de a-l exclude pe Traian Stoia, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, a scris pe pagina sa de pe o reţea de socializare că nu-l interesează problemele interne ale PSD, dar că ştia că „taberei Grindeanu nu i-a trecut gustul amar al înfrângerii suferite la alegerile municipale, când a fost ales președinte domnul Răducanu contra domnului Bârsășteanu și mai știu și că în PSD e o competiție acerbă pentru a se scăpa de la a-mi fi contracandidat la Primăria Timișoara”.

Menţionând că nu e „avocatul domnului Stoia”, Nicolae Robu spune că se simte dator să spună că „omul acesta a căzut în dizgrația PSD, culmea, tocmai când a început să-și facă datoria față de Timișoara și timișoreni, când, dându-și seama în ce mizerii a fost târât de colegii PSD-iști – atât de «demni» de eticheta Grupul Împotriva Timișoarei, pusă de mine! –, s-a detașat de ei și a votat sistematic pentru Timișoara și pentru timișoreni.”

Primarul Timişoarei mai spune că se bucură că „talibanii PSD, cu toate metodele securistice la care au recurs, n-au reușit până acum și nici nu văd cum vor putea reuși de-acum înainte, să identifice persoana care a votat cu PNL, tot decisiv, când s-a încercat demiterea viceprimarului Dan Diaconu, persoană care m-a asigurat că, și cu altă ocazie, în momente decisive, va fi alături de mine și nu alături de șefii săi vremelnici, pentru care nu nutrește decât dispreț, convinsă că eu, prin tot ce fac, servesc Timișoara și timișorenii.”

Scandalul a început după ce, împotriva directivelor PSD, Traian Stoia a votat „pentru” bugetul Timişoarei pe 2016, propus de primarul liberal Nicolae Robu. La câteva zile după aceea, la finalul săptămânii trecute, președintele Organizaţiei Municipale Timișoara a PSD, Sebastian Răducanu, îşi anunţa demisia. Motivată prin „situaţia creată recent în plenul Consiliului Municipal Timișoara, când viceprimarul PSD, domnul Traian Stoia, a girat un buget care riscă să aducă orașul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate și disciplina de partid”. Sebastian Răducanu mai spunea că a luat această hotărâre pentru a da un semnal de responsabilitate și de schimbare a modului în care PSD înţelege să facă politică.

Demisia acestuia a generat o alta. Pe cea a liderului de grup al consilierilor locali, Alfred Simonis. Care declara că a decis să îşi asume responsabilitatea situaţiei create de Traian Stoia în plenul CLT.

Conducerea interimară a organizaţiei municipale a PSD a fost preluată de deputatul PSD de Timiş Florin Bîrsăşteanu.

Print Friendly, PDF & Email