Vibraţii spaniole şi latino-americane, la Timişoara

O seară de cultură latino-americană și spaniolă – cu lecturi şi prezentare de carte din literatura latino-americană, fiind aduşi în atenţia publicului trei laureaţi Nobel, cu un recital de poezie –, va fi organizată la Timișoara

 

Seara de cultură latino-americană și spaniolă se va deschide cu momente inedite ale pătrunderii și prezenței literaturii latino-americane și spaniole în România și în Timișoara, prezentate de Ilinca Ilian (Țăranu), de la Universitatea de Vest Timișoara.

Urmează apoi prezentarea a trei laureați Nobel de limbă spaniolă: Octavio Paz (Mexic, premiul Nobel pentru literatură, 1990), Camilo Jose Cela (Spania, premiul Nobel pentru literatură, 1989) şi Mario Vargas Llosa (Peru, premiul Nobel pentru literatură, 2010). Prezentarea va fi făcută de Alexandru Orăvițan, de la Universitatea de Vest Timișoara.

Seara include şi un moment diplomatic, în prezența corpului diplomatic latino-american și spaniol la Timișoara: E.S. Jose Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Mexicului în România, și consulii onorifici Jose Miguel Vinals (Spania), Adrian Bădescu (Mexic) şi Rufino Delgado (Peru).

Momentul este urmat de un recital de poezie spaniolă, mexicană şi peruană, pe fond muzical de chitară spaniolă, eveniment coordonat de Daniela Șilindean, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeș” Timișoara, critic de teatru și arts editor al revistei de cultură Orizont. Muzica va fi asigurată de Horia Crișovan.

Seara se încheie cu un cockteil şi o degustare de vin.

Evenimentul va avea loc joi, 5 septembrie, ora 19, la librăria Cartea de Nisip din lounge-ul Medici’s Academica (b-dul Circumvalațiunii nr. 8-10 et. 1), fiind organizat de Medici’s Academica cu sprijinul Universităţii de Vest din Timişoara, Consulatelor Onorifice ale Mexicului, Spaniei şi Peru la Timisoara, Clinicilor Medici’s Timişoara şi Librăriei Cartea de Nisip.

Print Friendly, PDF & Email