Versuri din poezia lui Eminescu, proiectate în Piaţa Libertăţii

Sursă foto: Primăria Timişoara

Fragmente din poezia eminesciană vor fi proiectate, de Ziua Culturii Naţionale, pe una dintre faţadele clădirii viitorului Muzeu Naţional al Revoluţiei Române, în Piaţa Libertăţii din Timişoara, anunţă Agerpres.

 

Fragmente din poezii eminesciene vor fi proiectate miercuri, 15 ianuarie, între orele 18 şi 19, pe unul dintre zidurile viitorului Muzeu Naţional al Revoluţiei Române, din Piaţa Libertăţii. Evenimentul, organizat de Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş, este parte a unui demers mai amplu, desfăşurat la nivel naţional, prin care instituţiile culturale importante din toată ţara sunt chemate să aprindă simbolic „Flacăra culturii”.

„Am ales de Ziua Culturii Naţionale ca dincolo de îndemnurile la consumul de cultură în toate formele ei, să fim noi cei care dăruim simbolic cultura. Orice timişorean care va trece prin Piaţa Libertăţii, miercuri seara, va putea citi fragmente din poezia eminesciană proiectate pe unul dintre zidurile viitorului Muzeu Naţional al Revoluţiei Române. Se întâlnesc astfel două simboluri: cultura – prin, poate, cea mai sensibilă formă de exprimare a sa, poezia, şi libertatea pe care ne-am câştigat-o în urmă cu mai bine de 30 de ani”, declară, citat de Agerpres, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Timiş, Sorin Vlad Predescu.

Print Friendly, PDF & Email